Zonnebrand bij kinderen – huidkanker-risico neemt toe

Kinderen, in hun jonge jaren, de occasionele zonnebrand, later zijn getroffen significant vaker van huidkanker. Dit toont een recent gepubliceerde studie. De bekende resultaten van het onderzoek tonen het belang van een effectieve bescherming tegen de zon voor kinderen en jongeren.

Vijf of meer zonnebrand bij kinderen en adolescenten voor de leeftijd van 20. Leeftijd verhoogt het risico op huidkanker later in het leven met 80 procent. Het onderzoek van de Warren Alpert de Medische School van de Brown University in Rhode Island toont. Daarom is een groot deel van de jaarlijks gediagnosticeerde gevallen van deze vorm van kanker is geassocieerd met overmatige bestraling met ultraviolette stralen. Vooral jonge vrouwen die het slachtoffer zijn tussen de leeftijden van 15 en 20 zijn meer kans om een zonnebrand te worden getroffen, volgens de onderzoekers.

Sun Studio lost een kwart van de zon branden

Voor de studie werden geëvalueerd over een periode van 20 jaar van de gegevens van meer dan 100.000 mensen. Elke twee jaar de proefpersonen werden geïnterviewd met behulp van een zogenaamde Follow-Up vragenlijst over mogelijke risicofactoren voor huidkanker, bijvoorbeeld, de bekende gevallen in de familie, Roken, eetgewoonten, alcohol consumptie, het lichaamsgewicht en de frequentie van de zon – het-vuren.

Gevaarlijke melanoom te wijten aan het Solarium

De resultaten zijn niet alleen bleek dat de zonnebrand bij kinderen kan verhogen het risico van kanker van de huid aanzienlijk, maar ook dat het niet alleen de traditionele blootstelling aan de zon komt als een trigger in kwestie. In plaats daarvan, 24 procent van de zon brand weer op een bezoek aan de sun Studio. Wetenschappers aan de studieleider Professor Abrar A. Qureshi benadrukken dat het er is, zonder twijfel, vele manieren om te verhogen het risico op huidkanker. Echter, het Verbranden van de huid onder de zon of op een Zonnebank met de afstand, maar de meest voorkomende oorzaak van het gevaarlijke melanoom.

Professor Abrar A. Qureshi waarschuwt ouders tegen deze Achtergrond nadrukkelijk voorafgaand aan het risico van een vroege letsel aan hun kinderen, die later zouden kunnen leiden tot kanker, dat is niet te onderschatten. Klik hier en lees de beste tips van onze expert, Nadine Hess op het onderwerp van Lotion en zonnebrand bij kinderen.

Geef een reactie