Zika Virus: WIE roept een wereldwijde gezondheidscrisis

Mücke sticht zu
Het risico op het infecteren van buiten de tropische regio ‘ s waar ziekten zoals Malaria of knokkelkoorts, overgebracht door muggen, is groeiende. De toename van de wereldwijde opwarming van de aarde en van geschikte biotopen in tropische of subtropische mug zal helpen bij het opstellen van ons, zegt Karolin Bauer-Dubau, hoofd van de Medische entomologie van de Berlijnse Instituut voor de tropen. Hoe aantrekkelijk zijn voor muggen varieert van persoon tot persoon. De kleine blood suckers worden aangetrokken door de kooldioxide die we uitzenden via de longen en de huid. Daarnaast beschouwen ze een nog onbekend aantal andere stoffen die we uitstoten.Een emergency Committee van de world health organization, DIE beslissen zal op 1. Februari, reageren op de Zika epidemie met een bijzondere maatregel, en dat is uitgeroepen tot een wereldwijde gezondheidscrisis. Veel vragen blijven nog steeds open…

De gevreesde Zika Virus verder te verspreiden, vooral in Zuid-Amerika. Het misvormingen en neurologische schade in de pasgeborene wordt verdacht van trigger. Dus, de wereld gezondheid organisatie DIE gebruik heeft gemaakt van reeds afgelopen donderdag, een deskundige Commissie, die heeft nu bellen na uw eerste sessie, in Genève, een wereldwijde gezondheidscrisis.

Wat is de betekenis van Global health emergency?

Allereerst de aankondiging heeft geen onmiddellijke gevolgen. De DIE, echter, kan, zolang de nood bestaat, kunnen de Lidstaten verlangen dat bepaalde maatregelen worden geïmplementeerd om te voorkomen dat verdere verspreiding van het Virus. Ook, als de Staten niet direct is getroffen. Minste een globale gezondheid was een noodtoestand in augustus 2014 door het Ebola-epidemie in West-Afrika.

De Zika Virus is?

De WHO-Directeur Margaret Chan, onlangs waarschuwde voor een explosieve verspreid in Zuid-Amerika. Experts van de WHO verwacht werd dat drie tot vier miljoen nieuwe gevallen in 2016. De eerste gevallen van infectie zijn nu goed bekend in Europa, Noord-Amerika en Indonesië. Het Virus wordt overgebracht door de Aziatische en Afrikaanse tijger mug van het geslacht Aedes. In de meeste gevallen verloopt zonder symptomen, op ongeveer 20 procent, wordt de griep-achtige symptomen. Zwangere vrouwen kan de ziekte aan hun ongeboren kinderen. In deze is het de bedoeling om aan te moedigen de zogenaamde Microcefalie. Een ziekte bij baby ‘ s met een kleine kop op de wereld te komen, zijn vaak geestelijk gehandicapt en neurologische aandoeningen. Wetenschappelijk bewijs er is.

Eine Frau hält ein Baby mit Mikroenzephalie auf dem Arm

Sinds de verspreiding van Zika Virus in Brazilië, het kwam steeds vaker voor het zogenaamde micro-enzephalien in Neugeboreren – deze misvorming van het hoofd, de mentale ontwikkeling is vertraagd

Hoe beschermen we ons het beste?

Muggen en voorkomen van beten, vooral in Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Dit geldt vooral voor Zwangere vrouwen. Hier voor meer informatie. Een vaccin bestaat niet en toch is de ontwikkeling moet nemen volgens de WHO, voor ten minste een jaar. Totdat het vaccin op grote schaal beschikbaar is, strafbaar feit, op basis van ervaringen, vaak voor meerdere jaren.

Hamburg, 1. Februari

Geef een reactie