Wat zijn hoofdluizen?

Luizen zijn de meest voorkomende besmettelijke ziekten die worden veroorzaakt door parasieten in de leeftijdsgroep van Acht tot twaalf jaar oud. Luizen zijn gevonden over de hele wereld verspreid, voornamelijk van persoon tot persoon. Een luis is niet hygiënisch, Probleem – iedereen kan luizen krijgen. U zal niet doorgeven van eventuele ziekten, echter, veroorzaken een onaangename jeuk.

Wat zijn luizen en wat een luizen besmetting?

Kopflaus

Tot drie Millimeter groot luizen zijn gastheer specifiek, wat betekent dat ze zich kunnen voortplanten alleen op de mens

Luizen zijn onder de insecten en zijn bekend als ectoparasieten, wat betekent dat ze kunnen leven (en niet in) de host. Een luizen besmetting is over het Algemeen bekend als pediculosis, een hoofd luis besmetting is in de geneeskunde Pediculosis capitis. De naam is afgeleid van de luis (Pediculus humanus capitis). Het is een bloed-zuigen parasiet die kan reproduceren alleen op de mens.

Overdracht van luizen

Luizen in ongeveer één tot drie procent van alle kinderen in de geïndustrialiseerde landen, en is de meest voorkomende ziekte die wordt veroorzaakt door parasieten in Europa. In het geval van een luizen besmetting is het niet hygiënisch, Probleem – integendeel: Iedereen kan luizen krijgen. Ze komen wereldwijd en zijn voornamelijk direct doorgegeven van persoon tot persoon. Een Transfer is in zeldzame gevallen ook indirect via gedeelde objecten, zoals Dekens, hoeden, kussens of haar borstels. Luizen zijn vaak te vinden in de communautaire instellingen, zoals peuterspeelzalen of scholen, in die nauwe sociale contacten plaatsvinden.

Dus jeuk wordt veroorzaakt door luizen

De luizen voeden zich met menselijk bloed: Met hun mond tools, die je kunt snijden, de bovenste laag van de huid en zuigen bloed. Tegelijkertijd brengen ze in hun speeksel, een vloeistof die remt de stolling van het bloed. De steek en de Afscheiding van de luizen veroorzaken een onaangename jeuk. De luis zendt maar geen ziekten. Er is een risico van infectie als gevolg herhaald Krabben van de jeukende plek, een wond wordt gemaakt.

Remedies tegen luizen

Voor de behandeling van luizen met een speciale luizen kam, zo goed als drug stoffen of Shampoo nodig zijn voor het verwijderen van de luizen en de doden. In de handel verkrijgbare Shampoos zijn niet genoeg.

Geef een reactie