Wat is het medisch beroepsgeheim?

Ärztin und Patientin im Gespräch
Wat wordt besproken tussen de arts en de Patiënt, valt onder arts-patiënt, Vertrouwelijkheid, een versoepeling van de arts-patiënt vertrouwelijkheid kan voorkomen dat de ramp? Het tragische vliegtuigongeluk vorige week heeft geleid tot een nieuw debat. Echter, wanneer de arts-patiënt, vertrouwelijkheid, die moet voldoen en wat zijn de uitzonderingen?

Wat is de betekenis van de arts-patiënt vertrouwelijkheid?

In het Algemeen: Wat is een Patiënt met zijn arts te bespreken, moet vertrouwelijk worden behandeld. Diagnoses, x-stralen, discussie content – zelfs niet aan familie leden, een arts is toegestaan om deze informatie te verstrekken. Deze regel is van toepassing zelfs als de Patiënt is overleden.

Wie moet houden alles in gedachten?

Aan de geheimhoudingsplicht en moet de hele medische staf: Artsen, psychotherapeuten, verloskundigen, verpleegkundigen, apothekers, medisch-technische assistenten, administratief personeel in het ziekenhuis en alle stagiairs in deze gebieden. Ook werkende artsen mag de werkgever in vergelijking met geen diagnoses morsen de bonen – maar u kan bieden uitzicht op de vraag of de Patiënt in staat is te werken of niet.

Wat gebeurt er als de dokter breekt de patiënt vertrouwelijkheid?

Met de schending van zijn geheimhoudingsplicht van een arts is strafbaar voor een boete of een gevangenisstraf van maximaal een jaar bedreigt hem.

De geheimhoudingsplicht geldt ook indien een Patiënt in een coma?

Als een Patiënt bewusteloos is en niet expliciet, daarentegen, heeft zich uitgesproken om te laten zien hoe hij staat, de arts van een veronderstelde toestemming van de patiënt en gezinsleden.

Wat zijn de uitzonderingen?

Als een arts van mening is dat een Patiënt andere mensen, schadelijk te zijn ziekte, moet hij eerst proberen om hem te overtuigen, maatregelen voor de bescherming van de betrokken personen niet uit te voeren, bijvoorbeeld, meer auto, als het is een ziekte van het vervoer van gehandicapten. De Patiënt er niet op reageren opgelucht dat de arts van zijn geheimhoudingsplicht. Volgens de Federale kamer van artsen, kan hij de hoogte van de seksuele partner van een patiënt over zijn HIV-infectie, als de Patiënt zelf weigert te doen. Evenzo is het de plicht van geheimhouding zal ophouden van kracht te zijn, als het gaat om de preventie van bijzonder ernstige misdrijven. Bij kinderen en adolescenten jonger dan 15 jaar, de arts om de ouders is niet gebonden door de geheimhoudingsplicht.

Hamburg-harburg, 31. Maart

Geef een reactie