Wat is een mond behandeling droogheid?

In het geval van een droge mond, is de behandeling afhankelijk van de oorzaak. Indien het optreedt als bijwerking van bepaalde medicijnen, de arts zal, indien mogelijk, een andere medicatie.

De oorzaak van de droogte van de mond is een bacteriële infectie, een behandeling met een antibioticum, die doodt ziektekiemen. In het geval van een schimmelinfectie die antischimmelmiddelen gebruikt.

Als de speeksel productie is slechts in beperkte mate, de speekselklieren, maar zijn voor het overige volledig intact zijn, kan verhogen van een lokale Stimulatie van de klieren van de hoeveelheid speeksel. Bezorgd moet daarom regelmatig vezel voedsel consumeren, je behoefte om te kauwen is sterk. Daarnaast moet worden verdeeld over de dag regelmatig, sterk zure producten worden gegeten, gedronken of gezogen te stimuleren de aanmaak van speeksel. De juiste voedingsmiddelen zijn zuur snoep, limonade, Tonic Water of thee met citroen. Een zeer goede manier om te verhogen van de hoeveelheid geproduceerd speeksel is de kauwgom. Vooral kauwgom met de smaak stimuleren speeksel productie stevig door.

Bei Mundtrockenheit auf Zahnhygiene achten

Als u last heeft van een droge mond, speciale aandacht te besteden aan een grondige tandverzorging

In het geval van een droge mond genoeg drinken en mondhygiëne

Teneinde een droge mond, moet je drinken ook genoeg. De beste drank is water dat je verdeeld over de dag, vaak en in kleine SLOKJES moet nemen. U inademt door de neus dan via de mond, en vermijd Roken.

Het speeksel niet moeten kunnen klieren – zelfs na de Stimulatie om voldoende te produceren speeksel, kan worden gebruikt in het Speeksel van substituten, de zogenaamde kunstmatig speeksel te bevochtigen van de slijmvliezen in de mond. Ook een drager van tandheelkundige prothesen kunnen trekken over deze fondsen en de prothese voorafgaand aan het Plaatsen van gaten.

Geef een reactie