Wat de huid onthult

Bei einzelnen weißen Flecken auf der Haut, kann es sich um Vitiligo handeln
In het geval van elk van de witte vlekken op de huid, het kan Vitiligo, de zogenaamde witte vlekken ziekte. Vitiligo is een pigment stoornis die is overgenomen of door een stoornis van het immuunsysteem veroorzaakt zal de huid is een spiegel van onze gezondheid. Daar kunt u lezen hoe het te doen voor ons emotioneel en fysiek. Omdat Stress of Woede, maar ook ziekten, zoals Vitiligo (witte vlek ziekte) op de huid van uw tracks. Soms zelfs voordat andere symptomen zichtbaar worden.

Het interpreteren van deze sporen is de verantwoordelijkheid van de dermatoloog. Maar het kan geen kwaad, als je weet wat je kunt betalen. Als u merkt dat de eerste waarschuwing tekenen dat zal in een deel, al kleine veranderingen in de levensstijl van een verbetering. En vaak helemaal niets erger zou kunnen zijn achter de rug.

Onze deskundige Dr. Hans-Ulrich Voigt is een specialist in huid-en vaatziekten in München. Hij vertelt u welke opmerkingen zijn te lezen in de huid met verschillende afbeeldingen. En wat voor soort behandeling die hij aan kan raden je dan.

Enkele witte vlekken

Verdacht: Vitiligo (witte vlek ziekte), wat een pigment stoornis die kan erfelijk zijn of immuno-logische redenen. Ook een gist-infectie (Pityrosporum ovale) is ook denkbaar.

Dit helpt: In het geval van Vitiligo is een smalle band UV-B licht bestraling zinvol is. Neemt u een hoop anti-oxidanten, bijvoorbeeld beta-caroteen in oranje groenten. Tegen de infectie een anti-schimmelinfectie medicijnen helpen.

Onzuivere Huid

Verdacht: Periorale Dermatitis (mond rose), de zogenaamde Late acne – of gewoon te veel Stress. Die kan laten zien aan een geïrriteerde huid met puistjes en puisten.

Dat helpt: Is een huidziekte, de dermatoloog wrijft passende preparaten. Met een gewone peeling het Verfijnen van de huid. Ter bevordering van de productie van talg, niet vette verzorgende producten te gebruiken. Ook belangrijk: gezonde voeding, ontspanning oefeningen (bijvoorbeeld Yoga), en het krijgen van voldoende slaap.

Zeer bleke huid van het gezicht

Verdacht: ijzer-deficiëntie bloedarmoede of atopie (allergische tendens, bijvoorbeeld, atopische dermatitis). Ook mogelijk: U bent een huidtype 1. Dan is de bleekheid is genetische en er is geen reden voor bezorgdheid.

Dit helpt: Laat de huisarts, en een bloedonderzoek om te controleren uw strijkijzer status. Een anti-lichaam-Test (IgE) bij de dermatoloog geeft u informatie over Allergie tendens. Zeer fair-gevilde mensen moeten altijd gebruik van producten met een hoge bescherming tegen de zon en niet alleen in de zomer.

De Geïrriteerde Delen

Verdacht: seborrheic dermatitis (ontsteking van de talgklieren jets), de Plaatsen in de buurt bevinden zich meestal rond de neus. Oppervlakte roodheid en zichtbare Haarvaatjes op de wangen en neus punt meer aan rosacea, een chronische ontsteking van de huid.

Het helpt Tegen eczeem, er zijn crèmes met cortisone of Calcineurin-remmers. Rosacea wordt behandeld met antibiotica, goede resultaten, de IPL-licht behandeling (intensief pulserend licht). Vermijd kruidig voedsel en plotselinge veranderingen in temperatuur (Sauna).

Bruine Vlekken

Verdachte: een Toegenomen Pigment afzetting (Melasma). In het bijzonder, in het geval van vrouwen, meestal veroorzaakt door de interactie van hormonen (bijvoorbeeld in het geval van de pil) en zonlicht. Ook ouderdomsvlekken (actinische Lentigines) zijn onschadelijk pigmentatie.

Dit helpt: de hormonale situatie van de gynaecoloog te verduidelijken. Dermatologische praktijken bieden bleken behandelingen met een Laser of chemische peeling (geen Verzekering). Zorg ervoor dat gedurende deze tijd, op een consistente bescherming tegen licht.

Geelachtig Gezicht Kleur

Verdacht: geelzucht. U kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld een ontsteking van de lever, de galblaas stenen. Het afbraakproduct van de rode bloedkleurstof, Bilirubine, wordt gevormd in de lever en de galwegen worden uitgescheiden. Bij aandoeningen van deze organen, de Bilirubine stijgt in niveau en het gaat om de gele kleur van de huid.

Help: Deze waarschuwing borden moeten snel worden verduidelijkt. De internist of gastro-enteroloog bent u aan het juiste adres.

Blauwachtige Verkleuring

Verdacht van: Te weinig zuurstof in het bloed. De bestaande hart-en vaatziekten (bijv. hartafwijking) of een chronische longziekte van het geval flappen. Ze worden meestal geassocieerd met rood-blauwe verkleuring op de wangen.

Dit helpt: om zeker Te zijn, moet u in dit geval een internist. Met tests, zoals een ECG of een röntgenfoto van de borst, hij kan uitsluiten van de mogelijkheid van hart-of longziekte of de juiste behandeling kan worden gestart.

Extreem droge huid

Verdacht: metabole ziekten, zoals Diabetes of eczeem. Ook een gebrek aan voedingsstoffen (bijvoorbeeld zink) is een mogelijkheid.

De hulp: Een bloedonderzoek vast te stellen. Gerolde haver leveren veel zink. Vermijd het wassen van je handen regelmatig. Gebruik maken van vette crèmes rijk, tijdelijk met cortisone.

Geef een reactie