Warmte maakt mensen agressief?

Kinder streiten
We zijn in de hitte van agressief? Op deze vraag heeft de wetenschap nu een antwoord gevonden. Na al het verdriet over het regenachtige en koele zomer moeten we ons over de mooie zomerse dagen eigenlijk naar uit te kijken. We doen, maar wat is er aan de hand met onze medemensen?

Rempelnde klanten in de wachtrij, het wild getoeter en drängelnde passagiers op de snelweg – het maken van de warme temperaturen om agressief?

Ten eerste, de voorbereiding van ons organisme een hoop werk. In dat geval blijft de lichaamstemperatuur constant, we zweten steeds. Zo kan de warmte beter aan het oppervlak van de huid afgeleid, verwijden de bloedvaten en de bloeddruk daalt. Het hart moet de pomp meer, en we banden sneller en de concentratie. Dit geldt vooral op het gebied van het wegvervoer merkbaar zijn

De ADAC heeft onderzoek gedaan naar de in 2005 in een onderzoek. Van de ruim 12.000 ongevallen, vanaf dit jaar elke zevende ernstig ongeval op de dagen dat er gebeurd is met temperaturen boven de 25 graden Celsius. Er waren meer dan 30 graden Celsius, steeg het aantal ongevallen met 22 procent.

De Amerikaanse psycholoog Craig Anderson van de Iowa State University doet onderzoek naar dit fenomeen van het ‘hitte-hypothese. Hij merkte op dat de politie schiet bij hoge temperaturen is sneller dan bij lagere temperaturen. Ook vond hij dat beginnen bij een temperatuur van ongeveer 32 graden Celsius tot meer gevallen van huiselijk geweld en lichamelijk letsel worden gemeld.

Het onderwerp is onderzocht in de verenigde staten sinds de jaren 1960. Op dat moment is de term Lange hete Zomer-Effect kwam voor de eerste keer. In de jaren zeventig het experiment, de Amerikaanse onderzoekers Robert Baron en Paul Bell naar het onderwerp van de warmte en empathie. In dit geval proefpersonen in staat waren om mensen straffen in een andere groep in de studie met de elektrische schokken. Het Experiment gebeurde op 30 graden in plaats van 23 graden Celsius, uitgekeerd aan de deelnemers een langere elektrische schok.

Meer mondiale conflicten als gevolg van hitte?

Het effect lijkt te zijn van een hoger niveau waarneembaar. De economen Edward Miguel van de Universiteit van Californië, Berkeley, onderzoek gedaan naar een mogelijk verband tussen het warme perioden, en politieke conflicten. De Meta-analyse van 60 studies toonden aan dat de waarschijnlijkheid van een wereldwijd conflict in het geval van stijgende temperaturen tot 14 procent, steeg naar de top. Zelfs een verbinding tussen de ondergang van de Chinese dynastieën en warme temperaturen ontdekt te hebben dat de onderzoekers naar Miguel.

Meer geweld in de nabijheid van de Evenaar?

In een onlangs verschenen studie, onderzoekers uit Nederland en de verenigde staten, hebben onderzocht waarom de criminaliteitscijfers in de buurt van de Evenaar zijn hoger dan in andere Delen van de wereld. De wetenschappers, Paul van Lange, een psychologie Professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam ontwikkelde een zogenaamde BOTSING-model (Klimaat, Agressie, en Zelf-controle in de Mens = klimaat-Agressie, en zelf-controle in mensen). Met de hulp van het model, ze vond dat er de warme temperaturen, die kunnen leiden tot agressie, maar de schommelingen in het klimaat. Mensen die wonen in landen met uitgesproken seizoenen, d.w.z. koude winters en hete Sommerns, zoals in Scandinavië, zou werken veel meer pro-actief zijn, en dus zelf-discipline gekoppeld geïnstrueerd als een volk, de consistente klimaat gewend zijn, zoals in landen in de buurt van de Evenaar. Omdat in deze landen een sterkere oriëntatie op de huidige, heersende, zou tot het uitoefenen van de mensen daar, minder zelf-discipline. Het gevolg is dat je sneller reageren, agressief, en soms nogal gewelddadig. Het klimaat vormen het leven van de mensen, de cultuur, beïnvloed op een manier die we ons in ons dagelijks leven is niet voorstellen, zegt Brad Bushman, Co-auteur van de studie. Wij geloven dat ons model kunnen helpen verklaren de invloed van het klimaat op geweld in sommige Delen van de wereld, voegt zijn collega, Maria I. Rinderu van de VU in Amsterdam.

Zo blijf je in de hitte:

Na ongeveer tien dagen, het is inmiddels aangepast aan het organisme bij hoge temperaturen. De lichaamstemperatuur is dan geregeld meer effectief door het zweten, verliezen we elektrolyten. Belangrijk: Plan je dag niet zo dicht is, zoals op dagen met normale temperaturen. U kunt in plaats daarvan, voor alles is een beetje meer tijd en maakt u bewust van de pauze om te drinken en af te koelen. In het kantoor, moet niet alleen voor de lunch en ‘ s avonds zal de airconditioning een beetje minder koeling, zodat de temperatuur verschil als je naar Buiten gaat is te groot.

Hamburg-harburg, 28. Augustus

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie