Waarom Zwangere vrouwen moeten rijden

Sport in der Schwangerschaft
Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat een laag geboortegewicht door oefening in de zwangerschap moet niet per se met hoge bloeddruk op latere leeftijd in de context van eerder gepubliceerde studies tonen een verband tussen een laag geboortegewicht en de ontwikkeling van hypertensie in het latere leven. Amerikaanse wetenschappers hebben nu een aanpak te verminderen dit risico aanzienlijk.

Sport in de zwangerschap verhoogt de kans op een verlaging van de bloeddruk van een kind, zoals een laag geboortegewicht. De bevindingen van een onderzoek van de Michigan State University (MSU).

James Pivarnik, auteur en Hoogleraar bewegingswetenschappen aan MSU, verzekerde: Er zijn een aantal baby’ s met een Normale of lage gewicht werden onderzocht. Het Verrassende was dat in het geval van vrouwen tijdens hun zwangerschap, fysiek actief te zijn, geen verband tussen een laag geboortegewicht en een hoge bloeddruk kan worden aangetoond. De auteur benadrukt: Sport in de zwangerschap is niet alleen goed voor de moeder, maar ook voor het kind.

Voor de studie, 51 vrouwen werden gemeten over een periode van 5 jaar, die had tijdens en na haar zwangerschap fysieke activiteiten, zoals Joggen of lopen. In een follow-up studie, het onderzoeksteam ontdekt te Pivarnik, regelmatige lichaamsbeweging, een gezonde bloeddruk in het geval van het Ongeboren begunstigde.

Sport tijdens de zwangerschap heeft een directe invloed op de gezondheid van het kind

Deze bevinding laat zien dat vooral de trainingen tijdens de cruciale levensfasen in de zwangerschap (vooral tijdens het derde trimester) lijken een grotere directe invloed op de gezondheid van het kind te hebben, zoals eerder aangenomen.

Om er zeker van te zijn raden, Pivark en zijn collega ‘ s verder te onderzoeken. En inderdaad, de kinderen van wie De moeders reed tijdens de zwangerschap zo veel Sport, zoals aanbevolen (150 minuten per week), hadden op de leeftijd van acht tot tien jaar, een aanzienlijk lage bloeddruk hebben dan mensen van wie de moeders gehandeld in een minder sportieve mode.

Sport in de zwangerschap is gezond

Studie-leider James Pivark benadrukt dat is veranderd de houding van de Sport in de zwangerschap in de laatste paar jaar. De Sport leidt niet tot Falen, noch tot voortijdige geboorten, maar kan het voorkomen van complicaties zoals hoge bloeddruk en zwangerschapsdiabetes. Er is ook bewijs dat lichamelijk actieve vrouwen hebben een kortere arbeid.

Hier te weten komen welke soorten sport voor Zwangere vrouwen in het bijzonder geschikt zijn, en die beweging disciplines zijn taboe.

Hamburg-harburg, 8.Januari

Geef een reactie