Waarom te veel zout is schadelijk voor ons

Eine Frau schüttet Salz in einen Topf
Hoewel zout is schadelijk, het neemt elke persoon elke dag grote hoeveelheden die – volgens Amerikaanse onderzoekers bijna twee keer zoveel als de aanbevolen TagesdosisWas voor de food industrie verkoop-verbetering, vormt een ernstige bedreiging: zout. Volgens een recente studie miljoenen mensen sterven elk jaar als gevolg van de consumptie van te veel zout. Het Probleem is dat We het zout nauwelijks op de hoogte van het zich verbergt in onze voeding. Hier kunt u ontdekken wat zout schadelijk.

Het resultaat van het onderzoek is duidelijk: mensen eten te veel zout – evenals alle. De onlangs verschenen studie van de Harvard School of Public Health toont aan dat ongeveer 99.2% van de wereldbevolking meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid natrium chloride, d.w.z. het koken zout. De hoge zout consumptie leidt volgens de onderzoekers een schatting van 1,65 miljoen doden wereldwijd. In Duitsland alleen al sterven in ongeveer 21.000 mensen op basis van de belangrijkste smaak gever in het eten.

Zout is verslavend

De wetenschappers ontdekten dat de mens ontvangt 80 tot 90 procent van de dagelijkse inname van zout op het eten, in de meeste gevallen zonder zich daar bewust van is. Voor de food-industrie heeft altijd al een winstgevend business model. Zout maakt ‘verslaafd’ – het is de reden waarom veel mensen niet kunnen opzij zetten voor een zak Chips, voor u is alles.

Eine Frau isst Chips

Ons lichaam is geprogrammeerd, zout, wanneer het mogelijk is – dat is de reden waarom kunnen we geen zoute Snacks de Vinger

In Duitsland is de gemiddelde inname van natrium chloride is 3,6 gram per dag. De wereld gezondheid organisatie (WHO) beveelt een dagelijkse inname van ongeveer twee gram van een hogere dagelijkse dosis zout is schadelijk voor de gezondheid. Wereldwijd, mensen consumeren een gemiddelde van 3,95 gram zout, bijna twee keer zoveel als aanbevolen. Toppers zijn de Aziaten door de manier waarop. In Centraal-Azië, het duurt een dagelijks gemiddelde van meer dan 5,5 gram zout.

Dat is de reden waarom zout is schadelijk voor het hart

Vooral voor het hart zout is schadelijk: hart-en vaatziekten zijn vaak een gevolg van de toename van zout consumptie. Menselijke cellen organiseren hun water resources, vooral op het zoutgehalte. Door de overmatige inname van zout in de cellen van een verloop van een zogenaamde concentratie – dat is, de zout concentratie buiten de cel hoger is, die leidt door de zogenaamde osmotische druk, uitdroging van de cel. Ook verslechteren als gevolg van zout-en vetgehalte in het bloed in het lichaam: Een extra belasting voor het hart en de zenuwcellen.

Voor het onderzoek werden wereldwijd geëvalueerd gegevens uit 66 landen. De wetenschappers gebruikt voornamelijk op urine testen als een simpele weergave van onderwerpen als niet betrouwbaar werden geacht. Naast de eigen collectie van de gegevens, de Harvard onderzoekers geanalyseerd in een meta-studie 107 verdere studies. Het onderzoek werd gefinancierd door de Bill en Melinda Gates Foundation.

Waarom zijn we niet het zout kan

Ongeveer twee miljoen jaar geleden onze voorouders liepen door de savannes van Afrika. Zout en water schaars waren. Zelfs vandaag de dag, een complex Samenspel van verschillende hormonen – het zogenoemde Renine-Angiotensine – Systeem (RAS) zorgt ervoor dat ons lichaam vult zijn water-en zoutbalans door inname van voedsel, als hij kan. En daar zit het Probleem: is de mens, het zout, dan eet hij. Onderzoekers aan de Universiteit van Iowa hebben aangetoond dat ons organisme is gelukkig inderdaad, in de waarste zin van het woord op elke korrel Zout. Wordt gevoed zout, hij schenkt in ruil hormonen van geluk. Het is dus dat we op de dag van zout in schadelijke hoeveelheden voor ons.

Geef een reactie