Waarom onvruchtbare mannen zijn vaker aan kanker screening te gaan

Krebsvorsorge für unfruchtbare Männer
Hetero mannen die onvruchtbaar zijn, moet vaak naar het Pensioen. Uw risico op kanker aanzienlijk onvruchtbaarheid verhoogt is voor veel mannen een ernstige keerpunt in het leven te plannen. Maar het kan erger: wetenschappers hebben ontdekt nu dat je ook een groter risico op het ontwikkelen van kanker.

Wetenschappers aan de Universiteit van Stanford hebben ontdekt dat de onvruchtbare mannen hebben een significant verhoogd risico van kanker. Om dit te doen, in vergelijking met de verzekering gegevens van 76 083 onvruchtbare mannen met die van 760 830 gezond en met een nog grotere groep van 112 655 mannen die een vasectomie had ondergaan.

Voor de onvruchtbare mannen, de vergelijking was slecht: de ontwikkeling van uw Algemene risico van kanker is toegenomen ten opzichte van de controle groep 49 procent van uw testiculaire kanker risico rond de 99 procent en is ongeveer twee keer zo groot als de gezonde mannen.

Vooral bij jonge mannen, testicular kanker treedt op en is in de leeftijdsgroep van 25 – tot 45-jarige is de meest voorkomende maligne Tumor. Dat is de reden waarom hetero mannen in deze leeftijdsgroep weet dat ze onvruchtbaar zijn, moet het scannen van hun testikels regelmatig voor wijzigingen, en vaak een screening op kanker te bezoeken. In de tijd van de testikels kanker is opgenomen als een te genezen ziekte. De kans om te leven vijf jaar na de diagnose, is voor meer dan 95 procent.

Maar ook in de volgende andere vormen van kanker onvruchtbare mannen worden getroffen aanzienlijk vaker dan gezond: leukemie, prostaat, de blaas, de huid en de schildklier, zoals kanker en de ziekte van Hodgkin en Non-Hodgkin ‘ s lymfoom (kanker van de lymfeklieren).

Redenen voor het hogere risico van kanker: genen en levensstijl

Omdat de wetenschappers hebben niet het verzamelen van de data voor de studie, maar bestaande gegevens is geanalyseerd, kunt u speculeren over de verbinding. Een van hun veronderstellingen is dat de genetische verandering die leidt tot onvruchtbaarheid, schade aan andere delen van het lichaam.

Zij leveren, maar ook een meer voor de hand liggende verklaring: Roken, Overgewicht of hoge consumptie van alcohol kan leiden tot onvruchtbaarheid – u kunt inzoomen, maar op de top van dat, het risico op het ontwikkelen van kanker.

Een dergelijke verbinding van de leider van de studie, Michael Eisenberg verplaatst, in een andere studie, waarin hij stelde dat hij de onvruchtbare mannen hebben een verhoogd risico op een hartaanval. Over het algemeen kunnen we zeggen: de dingen zijn slecht voor het hart, kan ook schadelijk voor de vruchtbaarheid’, zegt de wetenschapper. Deze regel, blijkbaar, ook aan kanker toepassing

Kanker als gevolg van een vasectomie?

Het is interessant om op te merken dat mannen met een vasectomie gemiddelde van meer kankers dan in een groep gezonde – zo lijkt het tenminste. Uw risico is toegenomen ten opzichte van 22 procent. Het effect van Eisenberg uitgelegd, echter, door de toename van het aantal bezoeken aan de arts in het kader van de sterilisatie. In het proces, ze zou onderzocht worden zeer zorgvuldig. U zult ontdekken ook kankers die anders pas later opgemerkt. In deze groep meer vormen van kanker zijn niet zo bekend, echt vaak u waarschijnlijk worden beïnvloed.

Hamburg-harburg, 7. Januari

Geef een reactie