Waarom moeders niet mag eten tonijn

Thunfisch-Sashimi
Yellow fin tonijn is één van ‘ s werelds meest geconsumeerde soorten vis – AMERIKAANSE onderzoekers hebben nu ontdekt dat een beschermende mechanisme van de cellen van het lichaam, behalve de kracht van de vette vis is belangrijk voor de ontwikkeling van het kind – Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven wordt aangeraden om de consumptie. Maar niet elke vis is geschikt voor deze, nu toont een AMERIKAANSE studie. Omdat sommige vissen zijn vervuild met gevaarlijke stoffen.

Voor hun huidige studie, de onderzoekers van het Scripps Institution of Oceanography in Californië, het effect van de zogenaamde persistente organische verontreinigende stoffen of POP ‘ s (persistente organische verontreinigende stoffen) op de cellen van het lichaam. Deze omvatten chemische stoffen, bepaalde vlamvertragers, pesticiden en industriële vergiften, bijvoorbeeld. Voor de landbouw en de industrie, zijn ze omwille van hun chemische stabiliteit is waardevol – maar deze stabiliteit betekent ook dat ze worden afgebroken in het milieu slechts zeer langzaam. Dus je hebt gestort in de loop van tientallen jaren in de oceanen en haar bewoners.

Chemicaliën bouncer-Eiwit.

Het Team van Sascha C. T. Nicklisch, bracht tien verschillende POP in het laboratorium met een Eiwit P-glycoproteïne. Dit Eiwit is opgenomen in elke cel van het lichaam. Het fungeert voorkomen dat als een soort van uitsmijter, de toxines, om door te dringen in de cel. Geconfronteerd met de POP, het zou eigenlijk een actieve, en de chemische stoffen moeten worden vervoerd. Maar in plaats daarvan, hebben de onderzoekers geconstateerd dat P-glycoproteïne bleef werkeloos.

Dit falen van de cel zelf beschermende mechanisme leiden de wetenschappers aan een speciale gedrag van de verontreinigende stoffen, deze binden aan P-glycoproteïne, dat deze actie is incompetent.

Tonijn met POP geladen

Dan Nicklisch en collega ‘ s vlees van de gele alle geanalyseerd fin tonijn op de aanwezigheid van de eerder geteste POP. Ze koos voor deze vis, want hij is één van ‘ s werelds meest gegeten vissoorten. Ze vinden negen van de tien giftige stoffen in het vlees van de vis, deels in hoge concentraties.

De gifstoffen zich ophopen in het vetweefsel van de vis – de tonijn is een bijzonder vette vis, dit verklaart de hoge concentratie van verontreinigende stoffen in het vlees. De onderzoekers vermoeden dat andere vet-bevattende vis van vergelijkbare concentraties.

Pasgeborenen zijn in het bijzonder het risico van

POP staan bekend om beschadiging van het immuunsysteem, de voortplantingsorganen en het zenuwstelsel te activeren. Met name voor kinderen in de eerste maanden van het leven, ze vormen een gevaar, omdat de bescherming tegen verontreiniging is ontwikkeld met u in elk geval, zelfs minder. Omdat de verontreinigende stoffen worden niet overgedragen naar de melk van de moeder moet nog steeds proberen om een einde te moeders over de consumptie van verontreinigde vis te beperken.

Op de consumptie van vette vis nog moet niet zonder vrouwen. Omdat ze rijk zijn aan Omega-3 vetzuren, die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het kind in de eerste maanden van het leven. Beter de nauwkeurige selectie van de vissen, Grote vissen, zoals tonijn, zwaardvis en heilbot, die in de voedselketen, ver hierboven, bevatten veel schadelijke stoffen. Want ze eten veel kleine vissen, die ook in rekening gebracht tot een grotere concentratie van verontreinigende stoffen in je lichaam ophoopt. Deze vissoorten vrouwen die borstvoeding geven moeten afzien van deze en uw Omega-3-vetzuren uit kleine vissen zoals sardines of ansjovis, die minder vervuild met schadelijke stoffen.

Alternatieve Kweken Van Vis

Vis uit de aquacultuur zijn niet blootgesteld aan de schadelijke stoffen van de zee – maar ze bevatten vaak resten van bestrijdingsmiddelen en antibiotica. Een Alternatief vis uit de biologische aquacultuur is, maar, bijvoorbeeld, met de Naturland seal. In het geval van deze vis producenten strenge regels opgelegd zijn het fokken van de dieren mag niet preventief te worden behandeld met medicijnen, zoals antibiotica en het water moet vrij zijn van verontreinigingen.

Hamburg-harburg, 17

Geef een reactie