Waarom met tranen in mijn ogen in de Winter?

Eine Frau putzt sich im Schnee die Nase
Als in de koude lucht gaat via de neus en de ogen gingen tranen, de mechanismen voor de bescherming van de KörpersIn de koude winter maanden, een bekend fenomeen: zodra je het huis binnenkomt, schieten de tranen in de ogen en een loopneus. Maar waarom is dat zo? De praktijk Vita legt.

Waarom tranen van de ogen in de koude Wind?

Elke Keer als we knipperen, bevochtigt de ogen met tranen – je nat houdt en bevrijdt het van de kleine stofdeeltjes, door de Körchen in een vloeibare film en uit het oog worden gedragen. In de Winter is de luchtvochtigheid lager is dan in warme temperaturen. Als het waait, het waait de koude, droge lucht in het oog, zoals een föhn drogen. Het oog reageert snel als de bliksem met een Overproductie van de scheur vloeistof. Het resultaat: de tranen stromen. Voorkomen kunt u biedt waterige ogen, frequent knipperen, of het Dragen van een strakke bril, de bescherming tegen de wind.

Waarom is de neus?

Onze neus heeft drie belangrijke taken: De ingeademde lucht schoon, vochtig houden, en warm. Om het bereiken van de Laatste, het werkt als een Thermostaat verwarmer: Sensoren in de neus klinken van het Alarm, wanneer de temperatuur daalt en het verzenden van een Signaal naar de hersenen. Dit geeft de opdracht, de verwarming van de neus, en meteen stroomt het warme bloed in de zogenaamde neusschelpen de Binnenkant van de neus. Deze drempels en de ademhaling van de warme lucht.

Op hetzelfde moment, de neus produceert Slijm te houden van de slijmvliezen vochtig – het altijd doet. Meestal vinden we niets, omdat de vloeistof loopt naar de achterzijde. Op deze manier wordt geblokkeerd, als de neus mosselen zijn gezwollen – dus de vloeistof loopt aan de voorzijde van de neus. Wie wil voorkomen, moet houden aan zijn neus warm.

Hamburg-harburg, 26. Februari

Geef een reactie