Waarom helpen de neus vallen, pijn in de oren?

Wanneer we het oor pijn, we krijgen vaak het advies om gebruik decongestivum neus druppels. Maar je moet besprenkel nu de neus druppels in de oren? De praktijk Vita legt.

Waarom niet neusdruppels in geval van oorpijn?

We hebben een dikke loopneus en krijg bijna geen lucht, wij nemen decongestivum neusdruppels of een neusspray en na een korte tijd kunnen we opgelucht, opgelucht. De werkzame stof in de neus druppels maakt onze slijmvliezen sterk, met als resultaat dat we kunnen weer vrij ademen. Hetzelfde effect nasale decongestiva pijn druppels in de oren.

Als het koud is, hebben we de pijn meestal oren

De neus en de keel wordt verwezen naar de zogenaamde buis van Eustachius – ook de zogenaamde buis van Eustachius het oor. Dat is de reden waarom je pijn hebt met een loopneus of ontstoken sinussen zijn meestal ook de toevoeging van de oren. Dit komt omdat de slijmvliezen van de neus of de buis van Eustachius is de aansluiting tussen het oor en de mond en de keel zijn gezwollen. In tegenstelling, neusdruppels of een neusspray om de zwelling te verminderen het effect van een hulp bij de beste. Als een resultaat, de verbindingsbuis tussen de neus en het oor wordt ontlast worden van de druk en het weer goed geventileerd is en de ontsteking gemakkelijker kunnen worden genezen. Vaak is de pijn afneemt na twee tot drie dagen.

Kinderen zijn meer vatbaar voor oorinfecties

Kinderen meestal vrij oorpijn of oorontsteking dan volwassenen, omdat de buis van Eustachius niet volledig ontwikkeld. Het is zeer kort en horizontaal ligt. Dit kunt ziekteverwekkers gemakkelijker in het oor en een ontsteking kunnen veroorzaken. Voor kinderen zijn er speciale druppels voor de neus. Vraag uw arts of apotheker, en hij zal blij zijn om u te adviseren.

Eustachische Röhre

Decongestivum neusdruppels kan leiden tot een loopneus het slijmvlies van de buis van Eustachius zwelling en daardoor pijn in het oor te verlichten

Tips voor drukcompensatie tijdens vliegreizen

Velen zijn bekend met het Probleem: zodra het vliegtuig opstijgt of landt op de luchthaven van bestemming begint, krijgt men een sterke druk op de oren. Voor veel mensen, het is maar een klein Moment, dan is de druk van de balans naar de neus-keel en de buis van Eustachius is weer goed geventileerd is.

Voor de mensen die hebben meer problemen met de drukcompensatie, hebben we een aantal nuttige tips:

  • Je kauwgom kauwen, of verplaats de kaak heen en weer
  • Je slikt regelmatig, zelfs als je spit alles in je mond
  • Ze leiden de zogenaamde Valsalva manoeuvre, door middel van: Inademing, houd je neus dicht en vervolgens met gesloten mond, adem uit. Heb je het gevoel, zoals je zou het snuiten van de neus een verstopte neus. Deze Oefening is vooral geschikt voor drukvereffening.
  • U lijden tijdens de vlucht onder een acute verkoudheid of een oorontsteking hebt, moet u de Valsalva manoeuvre afstand. In plaats daarvan, slechts gebruiken decongestivum neussprays of-druppels. Dit kan voor een bepaalde periode de slijmvliezen van de zwelling, zodat een eenvoudige ademhaling weer mogelijk is en het oor pijn te laten verdwijnen.
  • U kan een koude-of middenoor ontsteking, in geval van twijfel, raadpleeg altijd uw arts of u moet zelfs vliegen.

Geef een reactie