Waarom heb ik steeds koude vingers?

Kalte Finger im Winter
Met het koude Seizoen is ook de koude Vinger. Die klaagt, maar het hele jaar door, evenals koude handen en voeten, noodzakelijkerwijs moet onderzoeken of we buiten blijven staan in de Winter, het bevriezen van onze vingers. Dit is normaal: De ledematen zijn altijd iets koeler dan de Rest van het lichaam, omdat de vitale organen zoals het hart en de hersenen als de eerste en meest grondig van bloed voorzien. Echter, wanneer de vingers in de verwarmde ruimte, bijvoorbeeld als ijspegels, zou een ziekte achter de rug. We hebben een selectie van de meest voorkomende oorzaken voor je.

Bij het Syndroom van Raynaud

Achter chronische koude vingers, de zogenaamde Raynaud kunt de plug-syndroom. Het bloed draai de bloedvaten in de vingers, paroxysmally, en het gaat om de bloed circulatie stoornissen. Ook stoornissen in de vrouwelijke hormonen kunnen ook een rol spelen. Ongeveer 80 procent van de vrouwen worden beïnvloed. In het resultaat, de vingers bleek – in de volkstaal, het fenomeen is ook als een lijk-vinger of vinger-en-wit verwijst naar de ziekte. De vingers voelen koud en soms gevoelloos en ook pijn. Van het Raynaud ‘ s syndroom kunnen ook de tenen, de neus of oren kan worden beïnvloed.

De aanvallen worden vaak uitgelokt door kou of Stress. Veel mensen Beïnvloed door de verwarmde handschoenen helpen, ook de verklaring van afstand van gekoelde dranken en koude voedingsmiddelen verminderen de inbeslagneming frequentie. Daarnaast gerichte ontspanning helpt tegen de Stress, de beste tips die u hier zult vinden. Deze maatregelen niet helpen, kunnen medicijnen worden (bijvoorbeeld nifedipine of nitroglycerine) worden gebruikt – dit is vooral nodig als Gewebeschädgungen optreden.

Zelfs als het Raynaud ‘ s syndroom is meestal onschuldig, het kan een Symptoom zijn van een andere ziekte, zoals reuma, aderverkalking, Multiple sclerose, en verschillende vormen van kanker. De patiënt moet de arts controleren.

De werking van de schildklier

Het is een van de taken van de schildklier reguleren van de lichaamstemperatuur. Hun activiteit is verminderd, het vertragen van de lichaamsfuncties. De gevolgen: vermoeidheid, gewichtstoename, obstipatie en constante Bevriezen, zelfs in de vingers.

Een traag werkende schildklier is behandeld met schildklierhormoon (thyroxine). De patiënt moet regelmatig uw bloed gecontroleerd om te bepalen of de therapie voldoende is. De hormonen moeten worden genomen in de regel permanent.

Stoornissen in de bloedsomloop

Koude vingers kunnen ook een teken zijn van een arteriële bloedsomloop stoornis. Door stortingen in de tank, dit zijn de vernauwde muren, zo veel zodat het bloed kan niet meer vrij stromen. Kneipp-baden en een sauna aan het bevorderen van de circulatie van het bloed.

Bloedarmoede

Bloed armoede (anemie) treedt op wanneer je lichaam heeft voldoende rode bloedcellen en de hoeveelheid hemoglobine in het bloed te laag is. Bloedarmoede leidt tot een verminderde toevoer van zuurstof naar het lichaam die kunnen leiden tot koude vingers. De oorzaken kunnen worden tekort aan ijzer, bloed verlies (als gevolg van zware menstruele bloedingen, zweren, bloedingen in het maag-darmkanaal), bepaalde vormen van kanker en spijsverteringsstoornissen (net als bij coeliakie of de ziekte van Crohn). Naast koude handen bloedarmoede zijn vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid, kortademigheid, en een bleke huid veroorzaken. In de meeste gevallen, de ijzer-deficiëntie anemie en hun symptomen kunnen behandeld worden met een strijkijzer aan te Vullen.

Lage Bloeddruk

Een lage bloeddruk (hypotensie) kan om verschillende redenen optreden. De meest voorkomende zijn uitdroging, bloedverlies, bepaalde medicijnen, en Hormoon-verstoring. Een lage bloeddruk als het bloed pulsatie schepen sterk genoeg en het bloed wordt vervoerd, of wanneer het hart niet genoeg bloed te pompen door het hele lichaam. Als u last heeft van symptomen van hypotensie (bijvoorbeeld duizeligheid, wazig zien, vermoeidheid, Misselijkheid, zwakte en verwarring, moet u een arts raadplegen.

Het helpt: Tien handen een vuist maken en open het opnieuw. Als een resultaat, het bloed wordt gepompt in het circuit. U vindt meer tips hier.

Stress en angst

Bang zijn voor iets of onder Stress, heeft een impact op het lichaam – de handen zijn geen uitzondering. Als u last hebt van chronische Stress of angst, je lichaam in de modus van vecht of vlucht. Onder spanning, het lichaam maakt adrenaline. Het resultaat is dat de bloedvaten in de ledematen vernauwen en we krijgen van koude vingers en handen (en tenen en voeten).

Warme dranken warm je van binnen, het bouwen van spanning en Stress te verminderen: ongezoete thee, vooral groene thee, warm water of warme melk met honing.

Drugs

Ook medicijnen kunnen worden om de schuld voor koude vingers. Er zijn veel medicijnen die de bloedvaten, met name de bloedvaten kunnen vernauwen. Sommige van deze medicijnen zijn de bètablokkers, sommige kanker medicijnen, migraine geneesmiddelen en OTC pijnstillers. Praat met uw arts of apotheker om uit te vinden of een van de medicijnen die de oorzaak van uw klachten en vragen naar Alternatieven.

Roken

Ook nicotine kan een effect hebben op uw Vinger: het zorgt ervoor dat de bloedvaten vernauwen en de Plaque in de slagaders. Als een resultaat, de bloedtoevoer wordt verstoord aan de ledematen.

Maar Koude vingers kan voorkomen worden door een gezonde levensstijl: zich te Onthouden van het gebruik van sigaretten, aandacht besteden aan een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging.
 

Geef een reactie