Vitiligo (Witte Vlek Ziekte)

Vitiligo – ook onder de naam van de plek ziekte bekend is weten – is een ziekte van de huid, op de lichte plekken op de huid. Hoewel de ziekte is ongevaarlijk, het kan ook betekenen vanwege de in het oog springende plekken voor mensen die Getroffen zijn door psychologische stress en kwaliteit van leven te beperken.

Wat is Vitiligo?

Vitiligo is een van de meest voorkomende pigment stoornissen van de huid, op de lichte (wit), niet gepigmenteerde vlekken op de huid. Deze plekken worden ook de reden voor de informele naam de witte stip ziekte. Er zijn twee vormen van Vitiligo: gelokaliseerde Vitiligo komt alleen voor in bepaalde gebieden van de Huid om de verkleuring (depigmentatie), in de gegeneraliseerde Vitiligo het hele lichaam kan worden beïnvloed. De functie van de huid niet wordt aangetast door de ziekte, maar anders.

Vitiligo vaak voorkomt bij andere auto-immuun ziekten

In auto-immuunziekten, het immuunsysteem ten onrechte het lichaam de eigen cellen. Deze omvatten Hashimoto ‘ s thyroïditis (een ziekte van de schildklier, Diabetes mellitus (diabetes mellitus), cirkel haaruitval (Alopecia arrata) of de zogenaamde pernicieuze anemie (een Vorm van bloedarmoede).

Bei Vitiligo handelt es sich um eine Pigmentstörung der Haut

In Vitiligo patches van wit ziekte genoemd, is een pigment stoornis van de huid

Zelfs als Vitiligo is een onschuldige ziekte, het kan overweldigen Beïnvloed. Door de merkbare symptomen, een grote druk ontstaat in de Zieke vaak. Je voelt je gestigmatiseerd en hebben het gevoel voortdurend op de hoogte zijn van andere mensen staren haar aan. Deze mentale stress kan leiden tot een enorme vermindering in kwaliteit van leven.

In de helft van de gevallen van de ziekte Vitiligo optreedt vóór de leeftijd van 18 jaar. Sinds de leeftijd van

Over één tot twee procent van de bevolking wereldwijd lijden aan Vitiligo. De kleur van de huid speelt in de incidentie van geen belang, en mannen en vrouwen zijn even beïnvloed. Vitiligo komt vaak voor bij kinderen, maar soms ook pas in de puberteit of zelfs later. Echter, in de helft van de gevallen al vóór de leeftijd van 18 jaar. De leeftijd van de eerste symptomen.

Geef een reactie