Ventrikel septum defect: Wanneer het hart heeft een gat in het

Kinderärztin Dr. Nadine Hess erklärt den Herzfehler VSD
Expert Dr. Hess: Het ventrikel septum defect de meest voorkomende aangeboren hartafwijking bij de mens. Meisjes worden beïnvloed iets vaker dan jongens. Over het geheel genomen ongeveer vijf van de 1000 kinderen komen defect met de hartafwijking VSD naar de wereldin Het ventriculaire septum, VSD, het septum tussen beide het hart van de belangrijkste kamers van elkaar, op een gegeven moment een gat. Zuurstofrijk bloed van de linker ventrikel (de belangrijkste kamer van het hart) kan stromen in de rechter hartkamer. Omgekeerd, geen bloed stroomt normaal, omdat de druk in het linker ventrikel is veel hoger dan in de rechter. Hoe vaak gebeurt het en die heel vaak? Hoe kan de diagnose van hartfalen? Hij moet worden behandeld en zo ja, hoe?

De kinderarts Dr. Nadine zegt Hess

VSD is de meest voorkomende hartafwijking bij alle, en meestal niet dramatisch. In het Algemeen, is er slechts een minimale – indien relevant – de doorbloeding van het linker naar het rechter ventrikel, en heeft het geen schadelijke effecten.

Het is altijd een grotere hoeveelheid bloed stroomt van links naar rechts, de schepen zijn gebracht van de rechter ventrikel en de Longen door het toegenomen volume en, afhankelijk van de omvang van een grotere schade.

Gat in het Hart septum, is de diagnose?

Het ventriculaire septum defect is de meest voorkomende aangeboren hartafwijkingen bij mensen. Meisjes worden beïnvloed iets vaker dan jongens. Over het geheel genomen ongeveer vijf van de 1000 kinderen met de hartafwijking VSD.

Ventrikelseptumdefekt: Loch in der Herzscheidewand

Het ventriculaire septum defect, het bloed loopt door een gaatje in het hart van de wand van de linker-mantel in de rechter hartkamer. Hoe groter het gat, hoe groter de belasting van het hart en de pulmonale circulatie. In ernstige gevallen leidt dit tot onherstelbare schade aan de longen slagaders en hartfalen

Zal een opzegtermijn van een ventrikel septum defect, vooral bij het beluisteren van het hart met een stethoscoop.

Vervolgens een stroom er is ruis hoorbaar, die wordt veroorzaakt door de turbulente bloedstroom van de linker naar de rechter kamer, en wordt meestal niet gevonden. In het geval van kleine gebreken in het septum, het geluid is het enige Symptoom, en het blijft voor een mensenleven.

De arts hoort een hartruis, dat was niet de bedoeling om er te zijn, hij zal ervoor zorgen dat een meer gedetailleerd onderzoek van het hart door een kinder-hart-specialist.

Deze maakt dan een ECG en een echocardiogram – een speciale echo-onderzoek van het hart. Vooral in het tweede onderzoek, de vorm is over het algemeen zeer inzichtelijk.

Hartafwijking VSD: Wat zijn de symptomen?

Herzfehler VSD Baby Herztöne abhören Stethoskop

Een ventrikel septum defect bij kinderen is bepaald door het luisteren naar het hart met een stethoscoop. De VSD-energie door een abnormale stroom geluiden

Hoe groter het gat tussen de rechter en linker kamer, echter, hoe meer bloed stroomt terug in de pulmonale circulatie, ten laste van deze, en ook het rechterdeel van het hart. Het kan leiden tot onherstelbare schade in de longslagaders die ervoor zorgen dat gas exchange normaal functioneren en hartfalen.

Als gevolg van de wijzigingen in de pulmonale circulatie kan optreden in het ergste geval, zelfs tot een druk van ongedaanmaking zijn, zoals reeds gezegd, is het normaal in de linker ventrikel, de druk is aanzienlijk hoger dan de rechter. In het geval van een permanente en massieve volume overbelasting, kan het gebeuren dat de druk in het rechter hart groter is dan dat van de aan de linkerkant. Ook een endocarditis, een ontsteking van het hart in grotten, kunnen vaker optreden. De zwaar getroffen kinderen lijden onder een gebrek aan gewicht te krijgen en zijn nauwelijks fysiek fit vanwege kortademigheid.

Als de behandeling van ventriculaire septum defect?

Methoden van gebruik van de VSD

1. Minimaal invasieve: een cardiale katheter is geplaatst van de bar van een kleine Paraplu in het hart op de plaats van het gat.
2. Open-hart-chirurgie: Deze procedure is met name in het geval van zeer grote ventriculaire septum-defecten nodig is.

De overgrote meerderheid van de gevallen van atriale septum defect worden niet in behandeling noodzakelijk is. Een leven-lang, regelmatige controle van het hart met luisteren, echocardiografie en ECG nodig zijn.

In het geval van grotere gebreken, een chirurgische therapie is vroeg of laat nodig om te voorkomen dat zogenaamde gevolgschade, welke fataal kan zijn.

Geef een reactie