U kunt stoppen met het slapen met Roken?

Im Schlaf mit dem Rauchen aufhören
Artsen bewaakt de slaap van de patiënten die werden blootgesteld aan de geur van rotte eieren, in een slaaplaboratorium een Ochtend Wakker wordt en opeens heb geen verlangen naar een sigaret voor mensen die willen stoppen met Roken, een verleidelijk idee. En in feite, zoals Verslaving therapie in slaap kon worden binnenkort werkelijkheid.

Onderzoekers van het Weizmann Institute of science in Israël vond een methode die gebruikt kan worden om de symptomen te breken met de gewoonte van gewoon Roken – ook zonder de terugtrekking. De Truc: De hersenen onbewust leren dat het niet langer geur van sigaretten.

Het gedrag in de slaapkamer te veranderen

Voor de voorbereiding van de studie, de vakken werden geïnterviewd, die allen rokers – net over uw rookgedrag. Daarna brachten ze elke nacht in een speciale slaap laboratorium, waar, blijkbaar, het ritme van de slaap fasen geanalyseerd.

Op hetzelfde moment, de studie werden de deelnemers in een bepaalde slaap-fase – de zogenaamde Non-REM stadium, een lichte slaap waarin de hersenen is vooral ontvankelijk voor prikkels van buitenaf – twee gecombineerde geur bedels zijn blootgesteld.

Geur beleving: in De mix

In het geval van deze geur, het was een onaangename geur van rotte eieren of ranzig vis – en een zogenaamde objectieve geur – in dit geval, de sigaret rook. Zowel olfactorische sensatie ervaren door de proefpersonen onbewust en kon zich niet herinneren de volgende Ochtend dienovereenkomstig.

Geur is de enige mogelijkheid

Voor het Deel van de onaangename perceptie van de stimulus, zijn alleen geuren. De reden is simpel: prikkels, zoals onaangename aanrakingen of lawaai dat zou ons Wakker onmiddellijk.

Tijdens de nacht slapen waren rokers, op zijn beurt, de onaangename en het doel geur is blootgesteld, zodat de hersenen onbewust – ook – is van een herhaalde waarneming van stimuli.

De (Pre-)bedrog van de behoeften

De volgende Ochtend de vrijwilligers werd wakker, en voelde me heel normaal. In feite had veranderd, maar iets van cruciaal belang, en zonder dat het was opgevallen, dat Beïnvloed. Door de onbewuste waarneming van de nacht, had gekoppeld de hersenen, zowel stimuli met elkaar.

Sigarettenrook die had geleid tot de onderwerpen eerder, maar toch het Verlangen naar een sigaret, heeft nu onbewust geassocieerd met vies geur van rotte eieren. Het resultaat is dat sigaretten (of liever geur) waren niet aantrekkelijk voor de proefpersonen, die hebben geleid, op zijn beurt, dat ze rookte minder. Een week later, zijn het rookgedrag van de deelnemers aan de studie werd nogmaals gecontroleerd. Op gemiddelde, de deelnemers aan de studie hadden een verminderde na slechts één nacht in de slaap laboratorium, hun sigaret energieverbruik met 30 procent– zonder zelfs te weten waarom. Een sensationeel succes zonder bijwerkingen of ontwenningsverschijnselen.

Nieuwe Verslaving-Therapie?

De onderzoekers beschrijven hun methode als ‘associative conditioning – een verandering van gedrag als gevolg van de onbewuste werking van twee perceptuele prikkels en zie het als een grote kans voor de ontwikkeling van nieuwe Verslaving behandelingen en stoppen-met-Roken behandelingen van een andere soort.

Hamburg-harburg, 14. November 2014

Geef een reactie