Trombose: De Terrorist in mijn lichaam

Thrombosen kann tödlich sein
Een bewezen methode voor de preventie van ernstige trombose worden trombose kousen voor een betere doorbloeding. In Duitsland sterven elk jaar ongeveer 100.000 mensen met een trombose – twee keer zoveel als borstkanker, prostaatkanker, kanker en verkeersongevallen samen. De praktijk Vita onthult het minimaliseren van uw persoonlijke risico ‘ s.

Het feit is: In de meeste gevallen het slachtoffer van een trombose had geen idee dat het zou raken. Vanwege een Trombose – dat is, de afsluiting van een bloedvat – is niet een sluipende ziekte, het is aangekondigd van langzaam-escaleren symptomen. Een trombose treedt plotseling op en is dus al meer dodelijk.

Om deze reden, artsen adviseren om een bewuste omgang met factoren die leiden tot een verhoogd risico van trombose. Bovendien, een onderzoek van de McMaster University in Ontario (Canada), toont aan dat twee van de drie Slachtoffers niet sterven van de trombose, als zij op de hoogte was gesteld door uw arts met betrekking tot de mogelijkheden van preventie.

Ik behoor tot een risicogroep?

In het bijzonder vrouwen, de preventie van hormonaal – bijv. met de pil zijn in gevaar, vooral in combinatie met Roken, rokers zelf al, vormen een risicogroep. Bovendien, gebrek aan lichaamsbeweging, Zwaarlijvigheid, uitdroging, zwangerschap, veneuze drugsgebruik of arteriële aandoeningen (bijvoorbeeld boezemfibrilleren) van toepassing zijn voornamelijk de factoren voor trombose verhogen het risico aanzienlijk.

Hoe kan ik voorkomen dat een trombose?

Veruit de beste Preventie tegen trombotische vasculaire schade, volgens de verklaringen van medische professionals zoveel mogelijk fysieke activiteit. U moet bijvoorbeeld reizen is niet in staat om te bewegen door een lange vlucht – voldoende, is het aangeraden om veel te drinken, maar om zich te onthouden van koffie, alcohol en thee, anders drainage kan plaatsvinden effect. Vaak is het genoeg, door de manier, als je in het vliegtuig en een paar minuten in de versnelling en ga.

Voor reizigers, in het bijzonder personen die kennis hebben van een bepaald risico moet dragen van trombose kousen. Het preventieve gebruik van bloedstolling-remmers te weigeren, echter, de meerderheid van de artsen, als de risico ‘ s van dergelijke bijwerkingen die behandeling hoger zijn dan de Baten (in termen van preventie van trombose.

Het wijdverbreide gebruik van zogenaamde acetylsalicylzuur (bijv. Aspirine) om trombose-profylaxe, bijvoorbeeld voor een lange – afstandsvluchten is moet beoordeeld worden vanuit een medisch oogpunt is ook zeer kritisch. Studies hebben ontwikkeld tot dusver tonen geen stolsel preventief effect als gevolg van acetylsalicylzuur wat wordt uitgelegd in de mening van veel onderzoekers dat de Aspirine gebruikte stof in de aderen, in principe, slechts een klein effect (voor het effect op de slagaders), en bijgevolg slechts een gering effect voor de preventie van de bloedvaten ziektes, zoals trombose.

Helpen met trombose?

Kortom, een individuele beoordeling van de risico ‘ s, vooral bij patiënten die omvatten, bijvoorbeeld in verband met een Operatie om de risico groep voor een verbeterde trombose profylaxe deskundigenonderzoek noodzakelijk is.

De meest voorkomende maatregel in het geval van een – vanuit een medisch oogpunt – schadelijk stolsels die de administratie van een coagulatie-Remmer (anti-coagulatie), met name in verband met chirurgische procedures. Zoals een geneesmiddel stopt de vorming van het Stolsel en breekt uiteindelijk. Een trombose is op deze manier behandeld worden, kan het wel een paar weken, of zelfs maanden, totdat de getroffen ader sectie is volledig hersteld. Sommige patiënten zelfs lijden chronische deze trombotische blokkades en moeten worden behandeld met permanent met medicatie.

Kan het opslaan van een kous in mijn leven?

Verdere preventieve maatregelen tegen trombose zijn compressie bandages of kousen. In deze behandeling wordt gegenereerd door een elastische maar strak inwikkelen van de van de Bloed-coagulatie getroffen gebied op het lichaam, een druk (compressie), waarmee een betere en vooral snellere doorbloeding wordt gewaarborgd. Vooral met de compressie kous dient te worden volgens de deskundigen, een maatregel die kan worden toegepast bij patiënten met een beperkte mobiliteit – bijvoorbeeld na een operatie of tijdens een lange vlucht.

Wat is trombose?

In het geval van een trombose is een bloedstolsel (Trombus) vormt in een bloed verstopping in een ader of slagader vasculaire. Hoewel de trombose in de benen, tegen de Achtergrond van een lange vlucht, de meest bekende Vorm van reizen-goed eigenlijk, de gevaarlijke stolsels kunnen optreden in alle bloedvaten van het lichaam. Technisch gezien is een Stolsel in een bloedvat ontstaat wanneer de (eigenlijk life-saving) het mechanisme van bloedstolling is defect en bloedvormende bosjes, waar, bijvoorbeeld, geen open wonden, en de remming van de bloedstroom kan resulteren in het lichaam te fatale symptomen.

Nauwkeurige informatie over het onderwerp van DVT-profylaxe vindt u in de catalogus van de Vereniging van de Wetenschappelijke Medische genootschappen in Duitsland (AWMF).

Hamburg-harburg, 13. Oktober 2014

Geef een reactie