Toxoplasmose: Bedreigde de besmettelijke ziekte voor het ongeboren kind?

Eine Ansteckung mit Toxoplasmose ist zu jedem Zeitpunkt der Schwangerschaft möglich.
Infectie met toxoplasmose is op elk moment in de zwangerschap is mogelijk. Misschien is het te Vroeg, miskramen en zelfs doodgeboren kinderen komen. Voor veel aanstaande moeders, de zwangerschap gemakkelijk, en u kunt zonder Zorgen te maken om het nieuwe leven in haar buik groeien, om gelukkig te zijn. Maar wat gebeurt er als u ervaring in de zwangerschap dat u last heeft van toxoplasmose? Wat is de impact van een besmettelijke ziekte op het ongeboren kind?

Mijn patiënt, Gudrun L. was in de derde maand van de zwangerschap. De eerdere onderzoeken was gebleken dat de zwangerschap is heel normaal. De 29-jarige voelde overal goed. Als u afscheid genomen van die dag, zei ze: Wat als ik ben gevoelig voor een toxoplasmose? In mijn kring van vrienden, een moeder heeft verloren als gevolg van deze infectie van uw kind. Moet ik, om mij te vrezen voor? U kunt opsporen van de ziekte in de tijd, en wat kunt u eraan doen?

De vragen van mijn patiënt, ik kan niet antwoorden met een zin. In het geval van toxoplasmose, het is de mens en Zoogdier meest gebruikte dierlijke parasieten-en vaatziekten. Er wordt verondersteld dat de leeftijd van 60 jaar, ongeveer 60 procent van de ziekteverwekkers worden beïnvloed. Door de frequentie van een diagnose is vaak moeilijk.

Mensen worden voornamelijk besmet door het eten van rauwe en onvoldoende gekookt vlees van besmette dieren, vooral varkens. De enige tot dusver beveiligen van mens op mens Transmissie is intra-uteriene infectie, die wordt genoemd de actieve Overgang van de Toxoplasmen van het moederlijke organisme op het fruit. Het op elk moment van de zwangerschap is mogelijk. Het kan te Vroeg, Miskramen en zelfs doodgeboorte. Maar ook misvormingen veroorzaakt door toxoplasmose.

Nadat ik had uitgelegd aan mijn patiënt deze relaties, vroeg ze: En je kunt niet voorkomen?

Zonder een acute infectie, is er geen gevaar voor de zwangerschap

Met bepaalde bloedonderzoek kan worden bepaald of een persoon al is geïnfecteerd. Maar je moet echt Zorgen. Deze Test is al voor u gedaan. Daarbij kwam ik erachter dat je een toxoplasmose-en vaatziekten veroorzaakt. Maar zonder een acute infectie, en geen gevaar voor de zwangerschap, ik heb haar gerustgesteld.

Toxoplasmose Ziekteverwekkers

De toxoplasmose ziekteverwekkers worden overgedragen via het rauwe vlees van zieke dieren voor de slacht en door Kat ontlasting van de mens. Zwangere vrouwen moeten daarom worden in de verzorging van uw katten noodzakelijk rubber handschoenen. Helaas, de infectie wordt vaak niet opgemerkt. Omdat ongeveer 60 procent van de ziekten zijn zonder symptomen. Zwangere vrouwen worden aangeraden, daarom, om te gaan naar een mogelijke bron van Infectie uit de weg. De ziekteverwekkers worden overgedragen aan het kind, en misvormingen, bijvoorbeeld, waterhoofd, bedreigen dus een zwangerschap is het toegestaan om te crashen.

Het wordt anders, als de toekomst heeft ontwikkeld moeder-to-be nog geen antistoffen tegen toxoplasmose. Dan zal je in de vijfde en de achtste maand van de zwangerschap weer bloedonderzoek en eventueel behandeling.

Symptomen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, gebrek aan energie, onduidelijk temperatuur en ernstige zwelling van de Lymfeklieren een indicatie van een nieuwe infectie kan worden moeders toeneemt. Maar alleen als de diagnose duidelijk is, dan moet ook behandeld worden. Deze behandeling kan echter pas na de vierde maand van de zwangerschap, omdat u zou kunnen schaden, met de beschikbare geneesmiddelen voor dit punt, en eventueel het ongeboren kind.

Het is beter, echter, de infectie van gevaarlijke ziekte te voorkomen. Dit betekent dat de toekomst moet worden zonder moeder, niet per se om het genot van de grondstoffen en half-rauw vlees. Bovendien moet u afstand houden van katten, omdat hun uitwerpselen wordt beschouwd als de infectie vectoren. De Zwangere vrouw moet een tijger, zou het het beste om te dragen bij de verzorging van rubber handschoenen.

Geef een reactie