Tenosynovitis: Dus de behandeling van het recht!

Medizinische Schiene bei Sehnenscheidenentzuendung
Immobilisatie en de bescherming van de pols zijn de eerste therapie maatregelen in geval van een tenosynovitis. In veel gevallen is een medische SchieneBei een ontsteking van de pees is een echtscheiding het gaat om ernstige pijn. Dr. med. Jörg Carls, medisch specialist voor Orthopedie in een kliniek in Hannover, biedt antwoorden op de belangrijkste vragen van dit lijden.

Wat is tenosynovitis?

Pees-dragende lagen voor de Pezen. Ze zijn samengesteld uit verschillende membranen en bevatten een soort van smeermiddel. Meestal zijn ze zich op gebieden die knik of Doorbuiging van, bijvoorbeeld, de pols of de enkel van de voet. In het geval van een peesontsteking zijn zwelling van een echtscheiding-u en ruw zijn. Dus een knelpunt is gemaakt, en de Pezen zijn te wrijven tegen de omringende mantel. Gevolgen hebben, zoals pijn, beperking van beweging, soms externe zwelling. Zeldzame u kunt voelen wanneer de druk op de pees een typische crunch.

Die is het krijgen van een echtscheiding van de pees-ontsteking in het bijzonder getroffen?

Het ontwikkelt zich meestal door enkelzijdige Belading of Overbelading. Op de Hand kan worden, bijvoorbeeld eentonig zoals Breien, Borduren of het typen van het Werk. Verschillende ziekten, zoals reuma, Schildklier dysfunctie en nierziekte kan worden tenosynovitis veroorzaken. Zwangere vrouwen zijn af en toe getroffen, want je hebt voor het opslaan van het water, dat is ook een zwelling van de pezen, bindweefsel en handicap van de Pezen kan leiden.

Dr. med. Joerg Carls, Orthopaede, Hannover

Dr. med. Jörg Carls, Orthopedie, Hannover

Welke therapie helpt tegen het ongemak?

In de eerste plaats, de positie en het behoud van het getroffen Gebied zijn rust nodig. Dit kan een paar weken duren, en eventueel een Spalk of gips wordt aangemaakt. Voorgeschreven onderdeel van de zalf of medicijnen, zeldzame injecties. Daarnaast worden ook andere maatregelen kunnen worden, bijvoorbeeld een elektrische therapie, behulpzaam. Een ziekte als reuma is gebruikt, moet deze worden behandeld natuurlijk. Zeer belangrijk is de ergotherapie is het later, dat is, het Leren van houdingen en bewegingen, met het bindweefsel van de pees minder zwaar.

Wanneer is een operatie nodig?

Als conservatieve therapie niet succesvol is benut. Tijdens de Operatie wordt de pees is doorgesneden schede zodat de pees zich vrij kan bewegen weer. De verwijderde vaginale weefsel wordt gevormd later, en weer de oude symptomen optreden op dezelfde plaats, maar niet weer.

Geef een reactie