Tendinitis: Wat zijn de oorzaken?

In het geval van tendinitis, verschillende oorzaken zijn mogelijk. De meest voorkomende is van een Overbelasting. Dit treedt op wanneer dezelfde beweging wordt herhaald achter elkaar in een korte periode van tijd, of met een ongewone hoeveelheid kracht.

Een verkeerde houding kan leiden tot het ontstaan van een tenosynovitis en bij te dragen als een verdere oorzaak van de klachten. Als de pols is gebogen bij het Werken op een toetsenbord in een ongunstige hoek toeneemt, de vagina, bijvoorbeeld, de druk op de pees en is dus een extra risico factor.

Alle situaties die worden geassocieerd met herhaalde bewegingen, in het geval van een peesontsteking zijn enkele van de oorzaken. Een Overbelasting kan optreden wanneer een beweging wordt uitgevoerd, slechts een paar keer, maar met een ongewone hoeveelheid kracht

Typische oorzaken van tendinitis

  • terugkerende processen in het beroep (bijvoorbeeld werken met het toetsenbord of de muis om de handleiding van de activiteiten, die in het geval van de ambachtslieden, de stuurbewegingen voor chauffeurs, masseurs)
  • Sport (bijvoorbeeld Golf, Tennis, roeien, krachttraining)
  • Muziek maken met frequente Praktijk (bijvoorbeeld, drums, Cello, gitaar)
  • andere Hobby ‘ s (bijvoorbeeld, Breien, tuinieren)
  • andere recreatieve activiteiten (bijvoorbeeld het Dragen van zware spullen tijdens een verhuizing)

Bovendien, jonge moeders hebben vaak last van een – vaak twee-zijdig – tendinitis van de hand kokers gewrichten, omdat je zal het dragen van je Baby veel (bijvoorbeeld het geven van Borstvoeding, Voeding, slapen, huilen of gewoon op de Arm).

Arbeit mit Computermaus Ursache Sehnenscheidenentzuendung

Een veel voorkomende oorzaak van een peesontsteking lang Werken op de Computer is het krijgen van een echtscheiding

Oorzaken zijn niet fenomenen is altijd Overbelasting

In het geval van een tenosynovitis, de oorzaken zijn geen verschijnselen, maar in ieder geval, Overbelasting. Je kan ook een Symptoom zijn van een inflammatoire-reumatische gewrichtsziekte, of infecties (bijvoorbeeld door bacteriën of virussen). Schade aan het bot, zoals slijtage (artrose) kan ook leiden tot kleine verwondingen en echtscheiding zijn dus, voor een pees ontsteking een mogelijke oorzaak.

Geef een reactie