Tand pijn vereist behandeling

Heel duidelijk: De meerderheid van de soorten van tand pijn vereist behandeling. Hoe eerder u een bezoek aan de tandarts, hoe meer kans je hebt om snel, pijnloos en om te voorkomen dat ernstige gevolgen voor de tanden en het tandvlees. Welke behandeling geschikt is, hangt af van de eerdere diagnose van tand pijn.

De tandarts zal u informeren over de verdere procedure precies en uitleggen wat de behandeling methoden zijn geschikt. Om de behandeling zo comfortabel als mogelijk, zo nodig, de anesthesie – hij geïnjecteerd met een plaatselijke verdoving (lokale anesthesie) in de slagaders die de zenuw (geleiding anesthesie). Soms is het ook een deel – of volledige verdoving nodig is, zoals wanneer hij haalt de wijsheid tanden.

Voorbeelden voor de behandeling van tand pijn:

 • Cariës:
  De tandarts verwijdert de bacteriën van de aangetaste tand stof (Boren) en vult het verloren stof met een vulling.
 • Gingivitis en parodontitis:
  In het geval van een tandvlees ontsteking (Tandvleesontsteking) en parodontitis, het is belangrijk om te voorkomen dat de verdere voortgang. Want vaak bacteriën zijn de trigger, maakt de tandarts de tanden en tand zakken grondig verwijderen van Plaque (bacteriële biofilms). Soms, schrijft hij ook voor antibiotica.
 • Root ontsteking:
  In het geval van een ontsteking van de wortel van een tand of van de Binnenkant van de tand (Pulpitis) is verwijderd, kan de tandarts een wortelkanaalbehandeling de ontstoken gebieden van de tand. Hij ontsmet de resulterende tand kanaal en de daaruit voortvloeiende tand kanalen en afgesloten met een vulling.
 • Abcessen:
  Ontsteking door bacteriën, zoals in de kaak die kunnen leiden tot ernstige tandheelkundige pijn. De tandarts verwijdert het ontstoken weefsel volledig en ontsmet het aangetaste deel van de. Daarnaast schrijft hij een antibioticum.
 • Malpositions van de tanden:
  Voor de behandeling van verkeerd tanden met een beugel is meestal uit van de vraag, die gebruikt wordt gedragen over een langere periode van tijd (bijvoorbeeld Haakjes), of alleen ‘ s nachts (removable sticker).
 • Het verlichten van de pijn:
  In de eerste plaats, de behandeling is altijd te elimineren van de oorzaak van de tand pijn. Pijn is echter uitgesproken, is een pijn therapie zinvol. Als een huis remedie helpt meestal, voorzichtig koelelementen gedraaid op de wang. Salie thee gorgel kunt verlichten ontsteking. Pijn medicatie als alleen mogelijk na overleg met de tandarts. U afziet van in ieder geval de inname van acetylsalicylzuur – het kan leiden tot bloedingen. Dit kan bemoeilijken de behandeling bij de tandarts. Andere pijnstillers, zoals Diclofenac, Ibuprofen of Paracetamol, zijn waarschijnlijk veilig.

Geef een reactie