Soja maakt je vet?

Sojabohnen und -öl
Hoe gevaarlijk soja-olie voor onze gezondheid?Volgens een nieuwe studie, soja-olie leidt tot Obesitas en Diabetes. Zijn vet zit in veel voedingsmiddelen. Echter, met een paar eenvoudige Trucs, kunt u zichzelf beschermen.

Een dieet dat rijk is aan soja-olie, die leiden tot Obesitas en Diabetes. In dit geval, het vet van de soja lijkt bonen te erger voor ons lichaam dan de zogenaamde high-fructose corn syrup (corn syrup) gevonden in frisdranken zoals Coca-Cola. Dit is het resultaat van wetenschappers in een onderzoek dat Onlangs gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift PLOS ONE.

De wetenschappers van muizen vier verschillende diëten. Twee van hen bestond uit 40 procent vet – ongeveer het bedrag dat is op dit moment een gemiddelde Amerikaan. De eerste groep kreeg kokosolie. De tweede kreeg een mengsel van kokos en soja-olie. Soja-olie is met name in de verenigde staten, de gemeenschappelijke component van het bakken van vetten, Margarine en bak-en klaar maaltijden. De concentratie van 20 procent in de groep komt ongeveer overeen met het dieet van de gemiddelde AMERIKAANSE burger. In de andere twee groepen muizen maïs siroop in plaats van vet is vermengd met het voedsel.

Hoe werkt soja-olie op de stofwisseling?

Alle groepen kregen dezelfde hoeveelheid calorieën en er zijn geen merkbare verschillen in de hoeveelheid, die de muizen aten. Dit gaf de onderzoekers de kans om na te gaan hoe de verschillende voedingsmiddelen die invloed hebben op de stofwisseling.

Vergeleken met de dieren die gegeten kokosolie vertoonden de muizen op een soja-olie dieet significante verschillen: ze waren sterker, groter, vet reserves, ontwikkelden zij een vervetting van de lever, Diabetes en insuline resistentie – alle tekens van het zogenaamde metabool syndroom. In totaal woog 25 procent meer dan de muizen die aten kokosolie. Wat de wetenschappers zijn verbaasd: ze hebben nog meer toe (9 procent), dan de muizen aten de ongezonde corn syrup.

Triggers soja-olie voor de Obesitas-epidemie?

Dit heeft ons volledig verrast!, Poonamjot Deol, die gecoördineerd de studie zegt. We hebben nooit verwacht dat soja-olie wordt veroorzaakt meer Obesitas en Diabetes dan maïs siroop, die voortdurend wordt aangehaald in de media als trigger van de Obesitas-epidemie.

Vooral in de VS, mensen eten voor ongeveer vier decennia meer en meer soja-olie ook, omdat je wilt om te voorkomen dat in termen van uw gezondheid, verzadigde vetzuren van dierlijke producten zoals Boter. Voeg toe aan dat de goedkope grondstof is in bijna alle kant en klaar maaltijden. In Duitsland, ook de hoeveelheid verbruikte jaarlijks soja-olie is op de stijging. De mogelijke gevolgen kunnen zelfs nu in de verenigde staten voorstellen.

In het geval van deze voedingsmiddelen, je moet voorzichtig zijn

Margarine

Speciale Vlees Drippings

Bevroren frites

Muffins en andere industrieel geproduceerd gebakken goederen

Pindakaas

Bevroren pizza

Chips

Over het algemeen moet je proberen om te koken zoveel mogelijk maaltijden zelf. Dan zult u weten welke ingrediënten zijn gebruikt. Gezonde Alternatieven voor koolzaad en olijfolie.

Hamburg-harburg, 23. Juli

Geef een reactie