Slimme koelkast detecteert bedorven voedsel

Eine Frau blickt in einen Kühlschrank und denkt nach
Een laser-gebaseerde technologie zou kunnen worden in de koelkast thuis om bedorven voedsel onder de aandacht van de bezuinigingen van de afgelopen week machenIst nog steeds eetbaar is, en deze yoghurt moet worden afgevoerd? De antwoorden op deze vragen kunnen snel leveren de koelkast dankzij een nieuwe technologie die is ontwikkeld door het Zuid-koreaanse onderzoekers.

De uitvinding van de fysici van het Korea Advanced Institute of Science and Technology kan voorkomen dat in de toekomst een deel van het voedsel vergiftiging en tegelijkertijd ervoor zorgen dat er minder voedsel wordt weggegooid.

Laserstralen scan het voedsel voor bacteriën

De nieuwe technologie is gebaseerd op laserstralen. Deze dringen in biologische weefsels, zoals vlees, gij verstrooid zijt, met een specifiek patroon. Bacteriën op het oppervlak van het levensmiddel (draad-achtige Structuren) te verplaatsen door middel van een zogenaamde vlag, en dus veranderen de patroon van het licht van de laser.

Met een speciale camera, de wijzigingen van de lichtbundel zijn opgenomen, en een computer programma, analyseert het later. In een experiment de methode bleek succesvol: op Basis van de bewegingen van de bacteriën geladen kip had Borsten duidelijk van niet-besmet vlees te onderscheiden.

Bacteriën scanner voor de binnenlandse koelkast

Een zwak punt van deze methode is dat Het detecteert alleen bacteriën. Virussen (zoals het Norovirus, dat kun je rauw voedsel) zijn net als erkend als de giftige stoffen uit de dode bacteriën – dit kan nog steeds in staat is om te provoceren symptomen van vergiftiging. In het geval van virussen, echter, dit is niet zo slecht, omdat ze niet in staat zijn te vermenigvuldigen in de koelkast.

Sinds de koreaanse methode is kosteneffectief en eenvoudig te implementeren – het moet geen laboratoria of getraind personeel – kunnen verbeteren vanuit het oogpunt van de onderzoekers, toch zijn de preventie van vergiftiging van het voedsel in de wereld. De onderzoekers denken het is zelfs mogelijk om de ontwikkeling van de juiste apparaten voor koelkasten die stuurt een waarschuwing wanneer een levensmiddel mag niet worden verbruikt.

Hamburg, 4

Geef een reactie