Sierra Leone: Ebola slachtoffers stijgt opnieuw

Ernest Bai Koroma und Sam Sumana
Sam Sumana, de Vice-President van Sierra Leone (rechts op de foto, samen met President Ernest Bai Koroma) niet vrijwillig gaan in quarantaine, nadat zijn lichaam stierf van de voogden van Ebola werd leek te zijn hoop in de strijd tegen Ebola – maar nu de autoriteiten in Sierra Leone, weer een tegenvaller.

We hadden net ons gewend om het goede nieuws aan Ebola: Het aantal nieuwe infecties aanzienlijk afgenomen in Liberia, konden scholen weer open. Tot het midden van April, de epidemie moet worden gestopt, zodat het Plan van de arts.

Maar het actuele nieuws uit Sierra Leone, voordat de druk van de positieve stemming in een gelijkspel: Sinds een paar weken is het aantal nieuwe Infecties neemt weer toe. Zelfs Vice-President Sam Sumana is gegaan om een vrijwillige quarantaine geplaatst nadat een van zijn lijfwachten overleden van Ebola.

Regels ter bescherming van de toepassing weer

De bescherming van de maatregelen die waren ontspannen in de afgelopen paar weken, of ingetrokken, waren in acht worden genomen nogmaals, laat President Ernest Bai Koroma. Deze omvatten, bijvoorbeeld, dat een taxichauffeur mag niet meer dan twee passagiers.

60 tot 80 nieuwe gevallen van Ebola per week werden geregistreerd sinds het begin van februari in Sierra Leone. Als verklaring voor de re-in het geval van snel betalen experts vermoeden zieke zeelieden, Ebola en gebracht naar de havens in het land. Als beschermende maatregel voor de ferry en schip verkeer Lading beperkt.

In Liberia, een Ebola-patiënt, verpleegkundigen, patiënten en collega ‘ s hebben veranderd op het geïnfecteerd zou kunnen hebben, voor angst bij de bevolking. Ook in Guinee, waar Ebola leek zo goed als verslagen, werden gerapporteerd in de laatste week 35 van nieuwe Infecties. In totaal zijn er meer dan 23.000 mensen met Ebola sinds het uitbreken van de epidemie-Virus besmet is – dat 9500 mensen overleden.

Hamburg-harburg, 2. Maart

Geef een reactie