Rosacea – wat te doen over de plekken op de huid?

Kinderärztin Dr. Nadine Hess gibt Tipps zur Behandlung bei Röschenflechte
Expert Dr. Hess: In het geval van Rosacea is geen risico van Infectie, in tegenstelling tot in het geval van Pityriasis versicolor, die verward kan worden met Pityriasis rosea.Vooral wanneer de seizoenen veranderen – dus als het kouder of warmer is, het komt vaker voor: de rösch ringworm of Pityriasis rosea. Wat is dat precies? Is het besmettelijk? Wie is het meeste raken vaak en hoe kan het worden behandeld?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

Mädchen hat Juckreiz durch Röschenflechte

Algemeen, rozen is ringworm meestal binnen de groep van jongeren tussen de 10 en 35 jaar. Getroffen vrouwen tweemaal zo vaak als mannen

In Pityriasis rosea komt meestal op de romp, zelden op de uiteinden – een eerste, roodachtige vlek, Plaque-mère (moeder spot) wordt genoemd. Klassiek, dit gebied is een in zichzelf gekeerde, collorette-zoals huidschilfering, kan de diameter worden in de loop van enkele centimeters. Vaak, de rozen zullen worden verward met ringworm, eczeem, omdat gepaard met jeuk, kan het relatief uitgesproken. Met de tijd die het vervolgens gaat om de verdere vlekken op de huid die zich kunnen voordoen op het hele lichaam, maar vooral op de romp, in de breuklijnen van de huid optreden. Zelden, deze Laesies meer dan de grootte van een centimeter. Voor volledige genezing van de Korstmossen van een paar weken kan passeren. De oorzaak van Pityriasis rosea is een infectie met het Humaan Herpesvirus 6 of 7 is waarschijnlijk niet, de verbinding is uitgeschakeld.

Rosacea is het besmettelijk?

Mädchen mit Allergien haben höheres Risiko für Röschenflechte

Mensen met een allergie voor meer rösch korstmossen (Pityriasis rosea) als mensen die geen allergieën

Het is opvallend dat in het bijzonder personen met meerdere allergieën, krijgen vaker Rosacea, als zodanig, niet allergisch. Ook veel patiënten melden dat ze het doen, een Fase met veel Stress, hier lijkt er een negatief verband. Algemeen, rozen is ringworm meestal binnen de groep van jongeren tussen de 10 en 35 jaar. Getroffen vrouwen tweemaal zo vaak als mannen. In het geval van Rosacea is geen risico van Infectie, in tegenstelling tot in het geval van Pityriasis versicolor, die verward kan worden met Pityriasis rosea gemakkelijk.

Wat is de behandeling van rosacea?

Kind mit Röschenflechte trägt Salbe zur Juckreiz Behandlung auf

Voor de behandeling van Rosacea meestal is het voldoende om te wachten totdat het verdwijnt vanzelf. De jeuk kan worden verlicht met zalven

Therapeut kan en niet veel gedaan kan worden. Tegen de soms uitgesproken jeuk, een antihistaminicum zoals cetirizine kan nuttig zijn. Bij kinderen onder de twee jaar Dimetindenmaleat (Fenistil®) is goedgekeurd als een druppel. De dosering is afhankelijk van de leeftijd, minder dan een jaar, met een maximum van 3×10 druppels, tussen één en drie jaar tot een maximum van 3×15 druppels, met een maximum van 3×20 druppels per dag voor kinderen ouder dan drie jaar. Want het is een antihistaminicum van de eerste Generatie, het heeft een licht verdovend effect, wat moeite met slapen vanwege de jeuk, maar kan ook zeer ongewenst. Vanwege dit effect, de maximale dosering is om te worden waargenomen absoluut, anders dreigt bijwerkingen bedreigend. Hydraterende crèmes kunnen nuttig zijn, echter, is om ervoor te zorgen dat er geen occlusief effect (niet te vette zalven, zodat de huid kan ademen), het is ook een jeuk kan worden-nog steeds-stof (Polidocanol) worden gemengd.

Het is belangrijk, in het bijzonder in termen van de jeuk – om te voorkomen dat een opeenhoping van warmte en zweet, Sport, of een bezoek aan de sauna handelaar om het te verlaten. Met het huidige weer is dat zeker geen Probleem meer, maar in principe moet worden vermeden blootstelling aan de zon. Dit kan leiden tot een langer durende Hyper-pigmentatie (donkere kleuren) van de getroffen gebieden van de huid, die kan houden voor vele jaren. Op een bepaald punt, de couperose zal verdwijnen weer vanzelf, het moet gewoon een beetje geduld.

Geef een reactie