Roos-symptomen: Typische roodheid van de huid

De tijd tussen infectie en het ontstaan van roos-klachten kunnen van enkele uren tot enkele dagen. In de meeste gevallen, roos op de been, vooral de benen. Meer zelden, de klachten ook optreden op de armen of het gezicht (roos).

Typische roos-symptomen zijn van een ontsteking van de huid: Dit is roodgekleurd op het getroffen gebied, en gezwollen. De roodheid lokaal sterk beperkt, en de vlam-vormige afgebakende van de gezonde delen van de huid. Hoe dieper de infectie is, hoe onscherper de roodheid is beperkt. Het getroffen gebied van de huid wordt ook verwarmd en is drukgevoelig. Daarnaast is de omliggende lymfeklieren in de betreffende regio ‘ s worden vergroot pijnlijk.

Complicaties van roos

Wundrose

Een typisch Symptoom van een roos roodheid en zwelling van de huid – het getroffen gebied van de huid wordt verwarmd en is drukgevoelig sterk

Zelden voordoen in het geval van een roos complicaties. Vervolgens symptomen zoals zweren (Roos bullosum), of bloedingen in de huid (Roos haemorrhagicum). In zeldzame gevallen kunnen de weefsels van het getroffen gebied van de Huid afsterft (necrose, Roos gangrenosum).

Andere symptomen van de Erysipels

  • in het Algemeen, sterk gevoel van ziekte
  • Vermoeidheid
  • Koorts boven 39 graden Celsius
  • Koude rillingen
  • Hoofdpijn
  • Misselijkheid, Braken
  • Pijn in de gewrichten
  • in het geval van kleine kinderen, gedeeltelijk instorten, en epileptische aanvallen

Terugkerende Roos

Roos kan optreden op hetzelfde punt opnieuw en opnieuw. In het geval van deze zogenaamde recidieven, de Algemene symptomen (zoals malaise, vermoeidheid) zwakker zijn of afwezig zijn. Het kan, echter, sporen van schade aan de lymfedrainage bij ernstig lymfoedeem te voorkomen.

In ernstige gevallen, een onbehandeld roos leidt tot complicaties, zoals een bacteriële ontsteking van het hart voering (bacteriële endocarditis), bloedvergiftiging (Sepsis) of een nierontsteking (Glomerulonefritis). Als gevolg van een gezicht roos kan ontstaan als een complicatie van de hersenen een ontsteking van de huid (Meningitis).

Geef een reactie