Roken tanden kan eerder mislukken

Eine Hand hält eine Zigarette
Rokers hebben een verhoogd risico van verlies van hun tanden in een vroeg stadium – als het resultaat van een huidige StudieEin internationaal team van onderzoekers heeft ontdekt in een lange-termijn studie een verder nadeel van Roken voor de gezondheid: rokers hebben een verhoogd risico van verlies van hun tanden voortijdig.

Effect van Roken op tandheelkundige gezondheid? Om deze vraag te beantwoorden, geëvalueerd internationale wetenschappers van het duitse Instituut voor voedings-onderzoek (DIfE) in Potsdam gegevens van meer dan 23.000 mannelijke en vrouwelijke proefpersonen. De resultaten van de studie werden gepubliceerd in het tijdschrift Journal of Dental Research.

Eerdere studies hadden al gewezen op een verband tussen Roken en vroegtijdige verlies van tanden, de gegevens uit het huidige onderzoek een onderbouwing van deze bevindingen.

Vergeleken met mensen die nooit hebben gerookt, hebben, daarom, vrouwelijke rokers hebben een 2,5-voudig verhoogd risico van verlies van hun tanden voortijdig, bij mannelijke rokers, het risico stijgt zelfs tot 3,6-Voudige, en dit was onafhankelijk van andere risicofactoren zoals Diabetes. Bovendien, de wetenschappers hebben geconstateerd dat het risico is dosis-afhankelijk. Zware Rokers die meer dan 15 sigaretten consumeren per dag, en hebben daarom een hoger risico dan degenen die roken minder.

Als het gaat om het verlies van Tanden door het Roken?

De mens verliest zijn tanden, vooral als gevolg van cariës of parodontitis. We weten ook dat Roken een van de belangrijkste risicofactoren voor parodontitis. Daarom is de waargenomen Associatie tussen Roken en het verlies van tanden is zeker te verklaren, voornamelijk veroorzaakt door een toename ontstaan van parodontitis bij rokers, zegt Co-auteur Colate Oluwagbemigun. Gingivale ontsteking bij rokers kan daarom worden gebruikt als het eerste tastbare waarschuwing te zien, die aangeeft dat de gezondheid wordt aangetast door de consumptie van tabak. Helaas, gemaskerde tandvlees Roken bloeden – een van de weinige symptomen van parodontitis. Als een resultaat, het tandvlees kan verschijnen in een rokers gezonder dan het in werkelijkheid is. Hierbij moet rekening worden gehouden van de rokers, maar ook tandartsen, zegt eerste auteur Thomas Dietrich.

Stoppen met Roken vermindert het risico

Het goede nieuws is dat iedereen Die stopt met Roken kan verminderen het verlies van Tanden risico al na een korte tijd, en ten slotte op een Persoon te verminderen, heeft nooit gerookt – dat zou kunnen nemen, volgens de leider van de studie, echter, meer dan tien jaar.

Hier vindt u de beste tips over hoe om te stoppen met Roken lukt stap voor stap.

Hamburg-harburg, 15. September

Geef een reactie