Pruimen voor een gezonde buik

Trockenpflaumen mit Apfelringen
Pruimen helpen de darmflora gezond pruimen helpen bij het voorkomen van obstipatie en de bescherming van onze cellen – een recente studie van Amerikaanse wetenschappers toont nu kunt u ook houden de darmen gezond.

In een gezonde darm van een volwassen miljard micro-organismen in het leven – samen worden ze aangeduid als darmflora. In de schoot van het maag-darmkanaal van een mens is nog steeds volledig steriel is. Alleen met de geboorte van de kolonisatie van de darm, die nog steeds in de eerste jaren van het leven. Na het voltooien van dit proces, op ongeveer 1,5 kilo bacteriën in de darm.

Wanneer de darmflora uit balans

Voor onze gezondheid is het belangrijk dat tussen deze micro-organismen is van een evenwicht. Want dan is de darmflora, ondersteunen het immuunsysteem, door te voorkomen dat het voedsel ingenomen ziekteverwekkers verspreiden in de darm en in het bloed te verplaatsen. Daarnaast heb je invloed op het lichaamsgewicht bij mensen met overgewicht andere en meestal minder bacteriën in de darm dan in een normaal gewicht.

Een verstoring van de darmflora is geassocieerd met de ontwikkeling van allergieën en ziekten, zoals de ziekte van Crohn of het prikkelbare darm syndroom. Verschillende studies hebben er ook op gewezen dat de darmflora beschermt de hersenen tegen schade en invloed te hebben op de stemming en het gedrag van kinderen. Een verstoorde darmflora kan veroorzaken in aanvulling op terugkerende ontsteking, die bevordering van lange-termijn ontwikkeling van kanker van de dikke darm.

Hoe voeding van invloed op de intestinale flora te observeren artsen voor een Lange tijd al. Onderzoekers van de Texas A&M University getest, nu is het effect van een beproefde huis middel tegen constipatie op de darmflora: gedroogde pruimen.

Gezondere darmflora door gedroogde pruim

Droge pruimen genoemd fenol bevatten van Stoffen die beschermen onze cellen tegen beschadiging. De Texas onderzoekers wilden vinden in hun studie, of deze stoffen kunnen ook de bescherming van de darmflora en de kanker van de dikke darm voorkomen.

Om dit te doen, u verrijkt het dieet van een groep proefdieren met pruimen – een controle-groep kreeg voeden zonder de pruimen. Beide groepen nam een dagelijkse basis hetzelfde aantal Calorieën.

Vervolgens analyseerden wetenschappers delen van de darm weefsel van de bacteriële kolonisatie. Zij merkte op: In het geval van de gedroogde pruim groep was veranderd, vooral in de achterste darm van twee belangrijke soorten bacteriën van de darmflora. Tijdens de zogenaamde bacteroidetes fracties verhoogd waren gestegen, werd verlaagd het aantal Firmicutes genoemde bacteriën. In de controle groep, de onderzoekers zagen een omgekeerd effect.

Minder kanker voorlopers in Trpockenpflaumen groep

De pruimen-groep minder van de voorlopers van de zogenaamde intestinale poliepen gevonden in deze goedaardige uitstulpingen kunnen ontwikkelen in de dikke darm kwaadaardige tumoren. De verklaring van de onderzoekers: De verhoogde kolonisatie van de darm met bacteroidetes fracties verhoogd beschermd het laboratorium dieren, voorafgaand aan de vorming van een dergelijke kanker-precursoren.

De wetenschappers concluderen dat gedroogde pruimen bevorderen een gezonde darmflora en op de lange termijn, zelfs voor kanker van de dikke darm kunnen beschermen. In geval van problemen met de darmflora, bijvoorbeeld na langdurig antibiotica-inname, het kan zijn sommige gedroogde pruimen per dag nuttig, echter dit adjuvante therapie moet worden besproken met een arts.

Pruimen hebben een meer positieve impact op de gezondheid – hier zijn de belangrijkste op een Rijtje.

Gezonde Spijsvertering

Iedereen die wil een paar kilo te verliezen, mag deelnemen aan een dieet af en toe gedroogde pruimen in plaats van de normale groenten. Engelse onderzoekers vonden dat je kunt verliezen, 25 procent meer gewicht. Reden: pruimen verzadigen zo goed dat je eet de maaltijden minder. Een nadere toelichting is het hoge gehalte aan voedingsvezels (vijf gram per 100 gram), die brengt de volledige spijsvertering te gaan. Tip voor constipatie: Voor het Ontbijt, vijf te eten pruimen en veel drinken.

Jong blijven

Aan het einde van de jaren 1990, een studie van de Tufts University in Boston blijkt dat gedroogde pruimen zijn een stuk beter te maken, de zogenaamde vrije radicalen dan elk ander fruit of groente. Vrije radicalen zijn zeer agressieve afbraakproducten van biochemische reacties en komen in het bloed en in de cellen van het lichaam. Op basis van wetenschappelijke bevindingen, deze stoffen zijn voor het verouderingsproces van de mensen die verantwoordelijk zijn. Bovendien zijn ze geassocieerd met ziekten zoals de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson en kanker. De pruimen opgenomen fytochemicaliën ook het stimuleren van de doorstroming van het bloed en helpt het hart-en vaatstelsel ziekten.

Hamburg-harburg, 29. September

Geef een reactie