Premenstrueel syndroom (PMS)

Premenstrueel syndroom (PMS) is vrij algemeen in de tweede helft van de menstruele cyclus. De getroffen vrouwen kan het ontwikkelen van een verscheidenheid van fysieke en psychische klachten, bijvoorbeeld hoofdpijn, rugpijn, nervositeit en prikkelbaarheid. De oorzaken zijn vooral hormonaal. Met een aantal Algemene en medische maatregelen in PMS-symptomen meestal een goede grip te krijgen.

Wat is het Premenstrueel syndroom (PMS)?

Voor veel vrouwen de dagen voor de menstruatie zijn de meest onaangename in de hele maand: je voelt je gespannen, moe en prikkelbaar, het spannen van de Borsten en de buik zwelt op. Sommige zijn gevoelig voor migraine-aanvallen of acne, anderen krijgen een verlangen of vallen in een depressieve gat. De zogenaamde Premenstrueel syndroom (PMS) kan zich uiten in zeer uiteenlopende – maar in ieder geval, het is ongemakkelijk.

Spannungsgefühle in der Brust durch PMS

Typisch voor PMS spanning zijn gevoel in de Borsten

Een totaal van vier van de vijf vrouwen in de reproductieve leeftijd, de PMS-typische klachten. Terwijl u bent beperkt in het geval van veel op een lichte vermoeidheid en hoofdpijn, brengt het Premenstrueel syndroom bij sommige vrouwen een zeer hoge druk. De meeste vrouwen boven de leeftijd van 35 worden aangetast. Jaar.

Als triggers van Premenstrueel syndroom artsen vermoeden dat de hormonale veranderingen in de tweede helft van de cyclus, maar ook op Algemene psychologische welzijn speelt een rol. Dit leidt tot het feit dat vrouwen belachelijk gemaakt met PMS vaak of zo overgevoelig te zijn verworpen. Veel Patiënten denken dat ze het moeten stellen met de maandelijkse Probleem. Maar dat is niet per se waar: Als je PMS-symptomen in de kwaliteit van hun leven beperkt, neem contact op met een dokter van uw keuze. Ze ook openlijk te praten met andere vrouwen over. Je zult merken dat je niet alleen bent en dat er een hele reeks maatregelen om de symptomen van Premenstrueel syndroom.

Geef een reactie