Postmenopauzale aandoeningen behandeling met hormonen?

De menopauze is geen ziekte en vereisen geen therapie. De meeste vrouwen hebben geen of slechts geringe klachten. Het lichaam heeft zich aangepast aan de nieuwe hormonale situatie, mogelijke symptomen van de menopauze.

Frau in den Wechseljahren bekommt Hormontherapie

Of hormoon vervangende therapie – bijvoorbeeld met crèmes is tegen menopauzale klachten nuttig is, hangt ook af van de reeds bestaande voorwaarden

Voor sommige vrouwen is de menopauze, zelfs bevrijdend, wanneer u in de pijn eerder, sterk onder de regel, of migraine geleden hebben. Anders ziet het er, als de symptomen van de menopauze voor vrouwen zijn erg zwaar. In dergelijke gevallen, de arts over hormoontherapie (ook een hormoon vervangende therapie) praten. Je vagina is in de menopauze effectieve therapie voor opvliegers en een droge. Ook heeft het een positief effect op de botdichtheid. In het geval van hormoontherapie de vrouw geslachtshormonen (Oestrogenen, progestagenen), een lage dosis van een korte periode van tijd. De therapie is niet aangepast aan de hormonale status van vóór de menopauze.

Symptomen van de menopauze behandeling met hormoon vervangende therapie

Voor hormoontherapie in de menopauze, de arts controleert eerst of er risicofactoren aanwezig, zoals trombose verhoogd risico of hoge bloeddruk. Onder de risicofactoren, zoals Roken. Vrouwen met een behandeling-resistente congestief hartfalen wordt niet aanbevolen in de hormonale substitutietherapie. De vrouw is arts bepaalt de hormoon niveaus met een bloed onderzoek. Hij spreekt dan van de baten-risico-evaluatie met de vrouw over de voordelen van de Hormonen en gezondheid risico ‘ s. Door de hormonen het risico op borst kanker, beroertes en bloedstolsels (trombo-embolie), evenals ziekten van de galblaas is op de stijging. Pure Oestrogeen behandelingen verhogen ook het risico op baarmoederhalskanker.

Hormonale therapie met pillen, pleisters of crèmes

Een vrouw kiest hormoontherapie, krijgt u meestal een Oestrogeen-progestageen combinatie. De baarmoeder is verwijderd, Oestrogeen-administratie. De hormonen kunnen worden gebruikt als tablet of als een neusspray, Gel of patch toe te passen. Het is ook mogelijk dat de arts brengt de hormonen in een spuit. Ook zijn er crèmes, gels, zetpillen, of ringen voor de vagina, waarvan de vrijgave van de actieve stof (Oestrogeen) direct aan het vaginale slijmvlies gratis (lokale hormonale therapie).

Hormonale therapie kan gepaard gaan met bijwerkingen. Regelmatig vaginale bloedingen tussen de menstruaties, hoofdpijn, vochtophoping in de weefsels (Oedeem), pijn in de borst weefsel en meer. De arts zal voor gaan in gesprek. Belangrijk: hormonale therapie is niet geschikt voor vrouwen die zijn getroffen door ziekten van de lever, vleesbomen (gezwellen in de baarmoeder), kanker, of stollingsstoornissen (trombo-embolie) of borstkanker.

Soja lindert Wechseljahresbeschwerden

Voor soja of soja-isoflavonen, het is aangetoond dat een effect in de menopauzale klachten

Ook monnik peper & co., geschikt bij de behandeling van de symptomen van de menopauze?

Vele kruiden-producten zijn beschikbaar, die moet hebben een positief effect op de symptomen van de menopauze. De behandeling met homeopathische combinatie preparaten (bijvoorbeeld preparaten voor Klimaktoplant) kan worden aanbevolen voor de behandeling van symptomen zoals opvliegers, zweten, hartkloppingen, en voor het verlichten van rusteloosheid en slaapstoornissen. Onder de plantaardige ingrediënten, waaronder soja-producten, monnik peper, zilveren kaars, rabarber wortel en rode klaver druiven. Voor soja of soja-isoflavonen, het is aangetoond dat een effect op de symptomen van de menopauze. Dus, soja-isoflavonen, opvliegers kunnen verlichten. In het geval van alle andere plantaardige producten, het effect is niet duidelijk aangetoond. Het is aanbevolen om te spreken met de arts over de inname van deze stoffen, vanwege de bijwerkingen (zelden, bijvoorbeeld schade aan de lever in druiven zilveren kaars extract) en interacties met andere geneesmiddelen mogelijk.

Meer voor de preventie van de symptomen van de menopauze

Geef een reactie