Orgaandonatie: hersendood is gelijk aan de dood?

Frau mit Organspendeausweis
Orgaandonoren levens redden: Over welke tijd je het te stoppen, is het intense gevechten wanneer zal verklaart een persoon dood? Deze limiet is omstreden, vooral als je zelf beslissen over orgaandonatie. Nu, de duitse ethiek van de Raad heeft verklaard, voor haar steun voor de dood van de hersenen als een veilige dood tekens.

Advies van de duitse ethiek Raad, om de dood van de hersenen diagnostiek

De Raad van ethiek kijkt naar de dood van de hersenen van een mens bovendien, de eis voor de verwijdering van organen. Hij zei vandaag in een verklaring: met Eenparigheid van stemmen, de duitse ethiek Raad is van mening dat de dood van de hersenen als een voorwaarde voor post-mortem-de verwijdering van organen. De meerderheid van de duitse ethiek Raad is van mening dat de hersenen is de dood een zekere dood te ondertekenen. Bovendien, de ethiek van de Raad heeft een beroep op de medische Professie, voortdurend de stand van de wetenschappelijke kennis aan te passen om te zorgen voor een veilige diagnose.

In de afgelopen tijd, kwam het vaker tot inconsistenties in de verdeling van donororganen en bij het vaststellen van de hersendood. Dit veroorzaakt onzekerheid bij de bevolking. De bereidheid om te doneren organen, – dit was ook de aanleiding voor het oordeel van de duitse ethiek Raad.

Meer advies over orgaandonatie

Om het vertrouwen te versterken en vergroten van de Donatie, de jury beveelt aan het verbeteren van Informatie en communicatie in de gesprekken met de familieleden van hersendode patiënten. Deze taak is overgenomen in sommige Staten al zogenaamde transactiekosten plannen. Deze worden in alle ziekenhuizen, waarin de donor-organen zijn verwijderd. Voor het proces van orgaandonatie, dit is elementair, zo is de ethiek van de Raad.

Veelgestelde vragen over het onderwerp van orgaandonatie, antwoorden onze expert interview met de transplantatie chirurg en Voorzitter van de duitse Stichting voor orgaantransplantatie Prof. dr. Günter Kirste.

Hamburg-harburg, 24. Februari

Geef een reactie