Ontsteking van het middenoor (Otitis media)

In het geval van het middenoor ontsteking van het slijmvlies ontstoken huid in het midden oor – artsen spreken van Otitis media. Het is een van de meest voorkomende ziekten in de kindertijd en wordt meestal veroorzaakt door bacteriën of virussen, de opkomst tijdens een respiratoire infectie van de keel naar het middenoor. De belangrijkste symptomen van otitis media zijn pijn, sterke oren.

Wat is een infectie van het middenoor (Otitis media)?

Meestal begint het allemaal met een onschuldige verkoudheid of een infectie van de luchtwegen, de kleine kinderen lijden vaak: Onverwacht, krijgt het kind hoge koorts, dan valt het constant in de oren en huilen van de pijn. Veel ouders kennen de typische tekenen van mijn eigen ervaring. Tot slot, de ontsteking van het middenoor, die wijzen Artsen als Otitis media is een van de meest voorkomende ziekten bij kinderen. Ongeveer 80 procent van alle kinderen lijdt al in de eerste drie jaren van het leven, ten minste eenmaal in de pijnlijke aandoening waarbij de slijmvliezen ontsteken in het Interieur van het middenoor. Maar zelfs volwassenen krijgen de incidentele oorontsteking. Vaak bacteriën of virussen zijn de schuld van de infectie, de wegen die van de neus-en keelholte via de buis van Eustachius in het middenoor.

Aufbau des Mittelohrs

Het middenoor bestaat uit het trommelvlies naast de tympanic holte, de auditieve ossicles Hamer, aambeeld en stijgbeugel, en de buis van Eustachius

Het middenoor is het middelste deel van de hoorzitting organen. Het is aan de buitenkant door het trommelvlies, limited, die is het middenoor worden gescheiden van de buitenste gehoorgang. Direct achter het trommelvlies, de tympanic is een grot met de drie ossicles Hamer, aambeeld en stijgbeugel, die zenden het geluid bij het Beluisteren van het trommelvlies naar het binnenoor. De buis van Eustachius, die wijzen Artsen als een Tuba of auditieve tube, is een ventilatie systeem dat wordt aangesloten op de tympanic holte met de nasofaryngeale ruimte. Mensen die vliegen vaak of in de bergen, de functie van de buis van Eustachius is bekend, als voorwaarden stelt voor het veranderen van de druk om de nodige drukvereffening in het middenoor. Tegelijkertijd kan doordringen door de buizen, maar ook ziekteverwekkers in het middenoor. Het middenoor binnendringende bacteriën en virussen veroorzaken een defensieve reactie van het immuunsysteem, en het gaat om een plotselinge ontsteking van het aangetaste slijmvliezen: pijn in de oren en gespoeld worden van binnen en gezwollen.

Zelfs als het middenoor ontsteking is verbonden voor de Betreffende mensen met een zeer onaangename en ernstige pijn in de oren, het geneest zonder complicaties. Het is echter van belang, bij de eerste tekenen van een middenoor ontsteking zo snel mogelijk naar een dokter te zien. Alleen als de arts behandelt de ontsteking van het middenoor adequaat, en het verloop van de ziekte is zorgvuldig gecontroleerd kan het voorkomen dat de ziekteverwekker zich verder, en het trommelvlies of zelfs delen van het binnenoor en de beenderen van de schedel aanval.

Geef een reactie