Oedeem: Typische symptomen van het vasthouden van water

In het Algemeen, Oedeem (vasthouden van water) leiden tot de typische symptomen. Naarmate er meer vocht zich ophoopt in de weefsels, zwelt het getroffen gebied is zichtbaar. In principe kan dit beperken Oedeem aan een bepaalde Regio (regionale Oedeem) of het hele lichaam (gegeneraliseerd Oedeem).

Voor Oedeem typische symptomen

  • Zwelling van de voeten en onderbenen: Aangetaste kennisgeving Oedeem van de voeten vaak schoenen zijn opeens te strak. Ook de diepe Plooien in de huid, bijvoorbeeld door een kousenband manchetten die kunnen wijzen op het vasthouden van water.
  • Zwelling van de armen en handen: De handen zijn niet langer marges, indien Aangetast, kan je een vuist maken, de ringen passen.
  • Zwelling van het gezicht, vooral op de oogleden zwellen op als gevolg van Oedeem, zichtbaar.
  • Up-aangedreven buik: Verzamelt vocht in de buik (abdominale waterzucht, ascites), verhoging van de abdominale omtrek.
  • Gewichtstoename: Als een niet-specifieke probleem van het vasthouden van water Betrokken te nemen binnen een korte periode van tijd.

Oedeem in het gebied van de huid zijn vaak geassocieerd met een gevoel van spanning, zijn meestal niet pijnlijk. Het vasthouden van Water kan ook invloed hebben op de interne organen.

Ein Lungenödem verursacht typische Atemgeräusche

Longoedeem veroorzaakt door het typische geluid van de luchtwegen

Symptomen van Oedeem in de interne organen

  • Longoedeem: in Het kader van een onbehandeld hartfalen (congestief hartfalen) in veel gevallen, longoedeem. Deze vloeistof geleidelijk treedt op in de pulmonale longblaasjes. Dit zal worden aangetoond door het geratel of borrelende adem geluiden. De longoedeem vordert, de Ademhaling zwaarder. Longoedeem is een ernstige complicatie moet snel worden behandeld.
  • Cerebraal oedeem: als gevolg van een verwonding, ontsteking, evenals door de zogenaamde grote hoogte ziekte, een cerebraal oedeem vorming. In eerste instantie, gaat het om hoofdpijn, Misselijkheid en braken, in het verdere verloop van het kan komen tot stoornissen van het bewustzijn tot coma.
  • Oedeem van de Epiglottis (glottis oedeem): allergie of een infectie kan leiden tot een glottis oedeem. De symptomen zijn een gevoel van beklemming op de Ademhaling. De epiglottis is gezwollen, het kan leiden tot levensbedreigende kortademigheid.

Geef een reactie