Nooit zal het tand pijn! – 9 tips ter bestrijding van slechte tanden

Een slecht gebit kan vele oorzaken hebben. Maar vaak zijn er kleine, veel voorkomende fouten in mondhygiëne, die bevordering van cariës, parodontitis, en Co. Laten We de negen belangrijkste hidden triggers en wat – wetenschappelijk bewezen – het helpt.

Als wij handhaven onze tanden, we hebben niet alleen een mooie Glimlach – we beschermen ons lichaam, Omdat tandvleesontsteking kan verhogen het risico op hartaanvallen en volgens een nieuwe studie, zelfs van kanker.

Het slechte nieuws: De Duitsers zijn in Europa, het licht, met betrekking tot de tandheelkundige gezondheid. Dit was het resultaat van de studie Beter Oral Health in Europe-Platform, uitgevoerd door het marktonderzoeksbureau IPSOS namens GlaxoSmithKline en Wrigley. De onderzoekers vonden: Slechts 44 procent van de Duitsers hebben een volledig Gebit. Om te liggen, samen met Frankrijk op de voorlaatste plaats – alleen Polen is nog erger.

Het goede nieuws: Er worden eenvoudige Trucs om de tanden effectief! Wij hebben voor u de beste is.

1. Kaas in plaats van fruit

Een stuk fruit in tussen lijkt om gezond te zijn. Voor de figuur, de stemmen niet graag – voor de tanden. Omdat het fruit bevat fructose of fruit suiker is suiker, en daarom slecht voor de tanden. Het voedt de bacteriën, waarvan de productie van zuur en dus het tandglazuur te verzwakken. Wie wil af en toe iets te eten, moet je pak een klein stukje kaas dat stimuleert de productie van speeksel. Het zuur van de bacteriën, het resultaat van een onderzoek te Beoordelen geneutraliseerd in het tijdschrift Australische Dental Journal.

2. Geen water na het Poetsen

Veel van de spoel je mond na het poetsen van je tanden met water. Maar dat is precies wat er mis is. Tandpasta bevat fluoride versterkt het tandglazuur, beschermt tegen gaatjes. Dit effect werd bevestigd door de prestigieuze Cochrane Collaboration is duidelijk. Als we spoelen na het poetsen van onze mond, dan wassen we de fluoride. Beter poetsen: tanden tot ze schoon zijn, en alleen de tandpasta, spit it out.

Gegen Bakterien die Karies verursachen hilft Zahnseide

Tegen bacteriën die ontstekingen veroorzaken, omdat ze zich ophopen in de ruimten tussen de tanden helpt dental floss

3. Dental floss

Iedereen moet ten minste floss keer per dag, voor de tandheelkunde of inter-dentale borstels te gebruiken. Deze verwijdert bacteriën en voedselresten. Alleen de Laatste vestigen zich in de ruimten tussen de tanden en leiden tot een ontsteking. Flossen helpt te beschermen tegen.

4. Na de wijn te drinken

Veel van de borstel uw tanden direct na het drinken van rode wijn om te voorkomen dat de verkleuring van de tanden. Maar dat is precies wat schadelijk is voor de tanden: Het zuur in de wijn verzacht het tandglazuur. Wie ruimt dan zijn tanden. In plaats daarvan moet u minimaal een uur wachten en vervolgens je tanden poetst.

5. Na de maaltijd, wacht

Om dezelfde reden is het beter om uw tanden te poetsen voor het Ontbijt en niet achteraf. Als bacteriën niet zijn verwijderd, vóór het Ontbijt, produceren deze met de suiker, bijvoorbeeld jam, honing of granen, en zuur dat zal verzachten het tandglazuur. Dat is waarom je moet wachten om je tanden te poetsen na het Ontbijt, een uur, of net voor het poetsen.

6. Niet te druk sterk

Veel schade aan uw tandvlees, omdat je wilt om uw tanden een aantal Goede, op uw tandenborstel te sterk, omdat ze denken dat ze zijn bijzonder schoon. Met de tijd dit zorgt ervoor dat het tandvlees weg te ebben en de tanden langer lijken. Velen denken dat is een normaal gevolg van veroudering. Echter, het is een teken van een onjuiste tanden poetsen techniek. Op de lange termijn stelt de nek van de tanden en kan zelfs leiden tot de tanden om te mislukken. Ook schadelijk voor het tandglazuur. Daarom, op slechts zachtjes, zachte tandenborstel, en met behulp van licht draaiende bewegingen te poetsen. Elektrische tandenborstels kunnen ook een Alternatief zijn – dit is de conclusie van een studie in het journal of Clinical Oral Onderzoek.

7. Diabetici moeten vooral voorzichtig zijn

Zungenschaber entfernen Bakterien

Tong schraper voor het verwijderen van bacteriën, slechte adem en parodontale ziekte kan veroorzaken

Studies geven aan dat er een verband is tussen Diabetes en tandvleesontsteking. Diabetici moeten vooral voorzichtig te zijn. Voor u is het handig dat u bijzondere aandacht besteden aan de regelmatige bezoeken aan de tandarts en gaat ten minste om de zes maanden voor Preventieve zorg.

8. Tong reinigen

Plaque op de tong kan leiden tot een slechte adem en is een uitstekende voedingsbodem voor bacteriën. De tong kan worden gereinigd met een tandenborstel of een speciale tong schraper. Dit effect wordt nog eens bevestigd door een onderzoek van de Cochrane collaboration. Het is genoeg om te poetsen alleen licht, de bacteriën te ontdoen.

9. Doek als een tandenborstel te vervangen

Hebt u in te smeren met een Vinger de tanden, want ze had geen tandenborstel? De volgende Keer dat u beter wikkel een doek rond de Vinger en veeg wat tandpasta. Ook een verse handdoek is geschikt, bijvoorbeeld. Het werkt beter dan de Vinger, omdat het oppervlak wordt ruwer en daardoor de tandplak beter.

Hamburg-harburg, 25. Februari

Geef een reactie