Nek gebroken, Hoe kan je overleven?

Ein Krankenwagen fährt schnell
Meike had een ongelooflijke geluk – uw gebroken nek je overleefde het niet alleen – ze droeg ook wakker werd geen verlamming davonAls Meike op dat December ‘ s morgens was hij verheugd op de Kerst. Op het Feest, de boom en natuurlijk de voetbal schoenen die ze had gewild. Echter, een paar uur later is de droom leek te barsten. Ze is vandaag de dag leven is een wonder. Deel twee van een serie.

Het was de dag vóór de eerste zondag in de Advent, 2008. De toen 14-jarige wilde met een vriendin van kaarsen voor de krans, omdat het gebeurde Op een rood licht Meike liep snel de straat over en werd aangereden door een voertuig. De auto geslingerd 25 meter door de lucht voordat het stuiterde op de grond en verloor het bewustzijn.

Meike overleefde een gebroken nek

Dat haar Nek gebroken was, wist geen van de helpers op de plaats van het ongeval. Maar ze hadden enorm geluk: Het ruggenmerg niet afgesneden helemaal door. En omdat het paramedici Meike niet te intuberen haar, boog haar hoofd in de nek van de hals. Een enkele beweging zou zijn geweest een doodvonnis voor haar. Want het scheidt het ruggenmerg, de ademhaling en de bloedsomloop center vernietigd en het gaat om de onmiddellijke dood.

Voor bijna twee weken Meike is dan in een kunstmatige coma. Haar moeder en drie broers en zussen, beven, schudden, te wachten. Het duurt 13 lange dagen tot het raakt de ogen. Wat een Moment voor de dankbare moeder: mama,’ fluistert haar dochter, de hele hemel is vol met engelen.

Maar Meike heeft niet overleefde het ongeval, maar het is ook niet verlamd. De resterende ruggenmerg zijn gestabiliseerd, de Artsen, in de tussentijd, met pinnen. Niettemin, Meike heeft het dragen van een groot metalen frame. Voor een week dat ze praktijken in rehab te Lopen, stap voor stap in de kliniek gangen. Altijd uw doel in gedachten: terug bij het doel van uw voetbalclub.

Maar dan zijn er complicaties met het Scheenbeen die is ingeslagen bij het ongeval. De botten hebben verkeerd aan elkaar gegroeid. Terug in OPs, zes in getal, terug naar rehab. Nogmaals, je moet leren om te Lopen over het opnieuw. Nu weet je: Het voetbal zal even op zich laten wachten.

Meike gevechten. Haar oude leven niet terug. Maar een nieuwe heb je als een geschenk. En het is je meester.

De Case Van Bert Trautmann

In 1956, is een duitse voetballer schreef met een vergelijkbare voorgeschiedenis: Bernhard Carl Trautmann (genaamd Bert Trautmann), wie was de keeper van Manchester City, kwam in botsing heftig met een andere speler. Het Resultaat: Een Gebroken Nek! Toch speelde hij en leidde zijn Team naar de overwinning – ook al was hij de bewusteloosheid sluiten. Voor zijn engelse collega ‘ s, hij was op het Moment dat een legende.

Hamburg-harburg, 13. In November

Geef een reactie