MRI contrastvloeistof wordt in de hersenen

MRT-Untersuchung
Voorafgaand aan magnetische resonantie imaging (MRI) wordt ingespoten om de patiënt vaak een contrast agent – dit kan worden afgezet in de hersenen, zoals onderzoeken nde AMERIKAANSE index van de us food and drug administration (FDA is op dit moment bezig de veiligheid van de zogenaamde contrastmiddelen gebruikt in een MRI-onderzoeken. De reden: studies tonen aan dat de giftige stoffen blijven in de hersenen.

De zogenaamde magnetische resonantie imaging (MRI) is een methode van onderzoek die levert zonder het gebruik van x-ray straling gedetailleerde beelden van het lichaam is het interieur. Deze methode wordt beschouwd als een zacht Alternatief voor x-ray onderzoek. In veel gevallen, de patiënt wordt geïnjecteerd voor een contrastvloeistof in de ader, dus dat soortgelijke weefsels beter van elkaar onderscheiden.

Gadolinium is in de hersenen

Een deel van dit contrast door middel van het giftige metaal Gadolinium. Dus, het lost niet op in het bloed en in het lichaam is gestort, is gebonden aan een drager stof. Studies tonen echter aan dat het zal worden opgelost door deze stof, en in het weefsel, vooral hersenweefsel – gestort kan worden. De AMERIKAANSE farmaceutische autoriteit, de FDA is op dit moment bezig rapporten van de gevallen, waarin de metalen jaar volgens de studies in verschillende hersenstructuren werd gevonden

Het is echter onduidelijk of de deposito ‘ s kan leiden tot schade aan de gezondheid. De professionele Vereniging van het duitse nucleaire geneeskunde artsen e. V. (BDN) adviseert echter het contrastmiddel voor het moment, alleen in het geval van onvermijdelijke tests. De hart op het punt staat om te vertrekken met een myocard-scintigrafie of echografie om te onderzoeken of de Vereniging.

De getroffen patiënten met vier of meer MRI met contrast, zegt Professor Dr. med. Detlef la Moka, Voorzitter van de Raad van BDN. Het risico verhoogt uiteraard met het aantal onderzoeken. Meerdere studies moet voorkomen dat patiënten dus.

Patiënten met nier-problemen zijn in het bijzonder het risico van

Vooral patiënten met een verminderde nierfunctie zijn op risico ‘ s ook. Want terwijl een gezonde nier gif is afgeleid stoffen uit het lichaam, is toegenomen in deze mensen, het risico dat de stoffen die in het lichaam wordt gedeponeerd. Als Gadolinium bij patiënten met nier-zwakte in het lichaam langer, het kan zich ophopen in de huid en organen en een ernstige bindweefsel ziekte trigger Nefrogene Systemische fibrose, zei Moka.

Tot op heden is er geen bewijs om te suggereren dat de deposito ‘ s van Gadolinium leidt tot schade aan de gezondheid. Echter, de Vereniging roept Artsen op om te onderzoeken elk gebruik van het contrastmiddel individueel geweten en, indien mogelijk, Alternatieven te vermijden.

Hamburg-harburg, 5. Februari

Geef een reactie