Moeder van geluk, dankzij een transplantatie van de baarmoeder

Malin Stenberg mit ihrem Mann und Sohn Vincent
Malin Stenberg is de eerste vrouw die, dankzij een transplantatie van de baarmoeder, zwangere Malin Stenberg was geboren zonder baarmoeder. Echter, ze is nu de trotse moeder van een zoontje, die wordt geteeld in je buik. Dit werd mogelijk gemaakt dankzij een transplantatie van de baarmoeder.

Malin Stenberg van Göteborg (Zweden) is de eerste vrouw te worden dankzij een transplantatie van de baarmoeder is zwanger. De 37-jarige man kwam met een genetische aandoening, de zogenaamde Rokitansky-syndroom de wereld – had je een baarmoeder of de Vagina.

Ondanks de kunstmatige Vagina, die gebruikt werd voor haar chirurgisch, ze kende in haar Jeugd dat ze nooit in staat zou zijn om zijn kinderen van hun eigen land. Echter, deelname aan een medisch Experiment, laat uw droom werkelijkheid worden: ze was zwanger.

Experiment: baarmoeder-transplantatie in negen vrouwen

Het onderzoek werd uitgevoerd aan de Universiteit van Göteborg – naast Malin Stenberg acht andere vrouwen deelgenomen, die was geen baarmoeder. Alle proefpersonen kregen via transplantatie van de baarmoeder van een donor.

In eerdere experimenten de baarmoeder werd afgeweerd overleden donoren-vooral – over de zweedse artsen waren deze keer weer een nieuwe manier en transplantatie donor-organen van levende vrouwen. Als een donor voor Malin Stenberg een vriend van uw familie, zei de 61-jarige Ewa rozen.

Kunstmatige inseminatie leidt tot succes

En inderdaad, het lichaam van De patiënt nam de baarmoeder en 43 dagen na de Transplantatie had ze voor de eerste Keer in uw leven uw periode. Na een jaar, de Artsen geplaatst Embryo in de baarmoeder, die gemaakt werd in het laboratorium van eieren van Malin Stenberg en sperma van haar man.

Al bij de eerste poging was succesvol. Drie keer Malin meest Berg lichaam toonde een lichte weerzin van de personages, zelfs tijdens de zwangerschap. Echter, deze problemen zouden kunnen worden opgelost door medicatie.

In de 31. Week van de zwangerschap ontwikkeld Malin Stenberg een pre-eclampsie – een gevaarlijke aandoening die het lijden op het einde van de moeder tot ernstige hoge bloeddruk. Dan, haar Artsen gekozen voor een keizersnede.

De kleine Vincent was die te vroeg zijn geboren, maar verder gezond. Na zijn geboorte, hij bracht tien dagen in het ziekenhuis, dan was hij met zijn ouders naar huis. Vandaag de dag is hij een gezonde één Jaar. Of de complicaties van de zwangerschap met een getransplanteerde baarmoeder, in de context, is onduidelijk.

Om Malin Stenberg moet medicatie nemen die voorkomen dat het lichaam afwijzing van het nieuwe baarmoeder is verwijderd, wordt de donor orgaan een paar maanden na Vincent ‘ s geboorte.

Ondertussen, drie van de deelnemende vrouwen hebben een kind – in twee van de donor-orgaan moest worden verwijderd vanwege complicaties in een vroeg stadium.

Baarmoeder transplantaties in het verenigd koninkrijk

Na het succes in Zweden zal nu worden uitgevoerd in Engeland, baarmoeder transplantaties voor het eerst in tien vrouwen.

Volgens de Britse arts, de procedure voor vrouwen is uit van de vraag, door misvormingen van geboorte, geen moederschoot, zo wordt het Orgel te wijten aan kanker hebben verloren of hun baarmoeder was zo beschadigd dat er geen kind kan meer groeien.

Hamburg-harburg, 6. Oktober

Geef een reactie