Mobiele telefoon Verslaving: studie toont aan hoe afhankelijk we eigenlijk zijn

Handys machen süchtig
Twee van de drie jongeren beschouwen zichzelf süchtigDas woord de is gekoppeld Verslaving de gebruikelijke wijze met alcohol en drugs. Nu een Amerikaanse studie toont aan dat onze mobiele telefoon gebruik is – zoveel dat de artsen spreken van een afhankelijkheid. De praktijk Vita legt je uit waarom veel mensen kunnen zonder uw mobiele telefoon.

Onderzoekers van de Baylor University in Waco, spreken in een recent gepubliceerde studie voor de eerste keer, uit een Verslaving-effect. Het onderzoek laat zien dat veel van de telefoon gebruikers in een afhankelijkheid van het opgesloten: Meer dan 60 procent van de deelnemers aan de studie beschreven zichzelf als een mobiele telefoon verslaafde.

Bovendien, volgens de onderzoekers, dat veel van de respondenten als het gebruik van mobiele telefoons als een gedwongen opsluiting, maar kunt u ook rechtstreeks beperkingen waarnemen die van invloed zijn op hun ontwikkeling en de kwaliteit van leven negatief.

De studie toont aan dat door het overmatig gebruik van mobiele telefoons lijden in de school en in de sociale context – zoals in de klas, de werkgever, in het gezin of onder vrienden – meer vaak conflicten ontstaan.

Wanneer komt de Verslaving?

Voor de studie, de onderzoekers van de ondervraagde jong volwassenen tussen de leeftijden van 19 tot en met 22 jaar. Gemiddeld genomen zijn de respondenten gewijd ongeveer negen uur per dag actief is, wordt uw telefoon vrouwen met een iets meer dan tien uur significant vaker dan mannen met ongeveer acht uur.

In het licht van het overmatig gebruik van mobiele telefoons onder jonge volwassenen, studieleider Professor James Roberts voor de mobiele telefoon aan het praten is steeds op zoek realistisch scenario is. De verhouding van de mensen tot dit technische apparaat, in het bijzonder met het oog op persoonlijke ontwikkeling en het menselijk samenleven lange-out-of-control.

De telefoon macht op vele soorten verslavend

De focus van het onderzoek is de vraag, wat zijn de exacte functies van de mobiele telefoons op de stand. In het licht van de steeds groeiende selectie van de individuele functies en de activiteiten die kunnen worden uitgevoerd met een mobiele telefoon, het is belangrijk om te begrijpen, wat is de trigger voor de verslaafdheid aan de mobiele telefoon van de zonde, zegt Professor Roberts.

Onder de meest gebruikte functies, activiteiten in Facebook, het Versturen van SMS-en E-Mails. Het is interessant op te merken in het advies van de deskundigen aan dat de meest gebruikte mobiele telefoon-werden beschouwd als diensten van de vrijwilligers in de regel als redelijk en dus niet activeren voor de Verslaving. Minder dan nuttig waargenomen activiteiten en – bij mannen, vooral de messaging-dienst Twitter, vrouwen, Apps, Online winkelen, of Streaming muziek diensten beschreven de deelnemers aan de studie als een zeer verslavend.

De resultaten van de studie, de onderzoekers schrijven, suggereren dat bepaalde functies van de mobiele telefoons hebben de neiging om te worden meer afhankelijk zijn dan anderen.

Symptomen van de mobiele telefoon Verslaving

De studie laat ook zien dat de meerderheid van de mobiele telefoon gebruikers voelen zonder uw mobiele telefoon. Op de vraag: ben je bang dat als je niet kunt uw telefoon te zien?, gereageerd op meer dan 80 procent met Ja. Het gevoel van om zenuwachtig te zijn, wanneer de batterij van de telefoon is bijna leeg, wist dat 74 procent. En vier van de vijf onderwerpen die zei dat ‘je je telefoon gebruiken vaak meer dan goed voor hen is en om te besteden de telefoon is altijd meer tijd.

Onmisbaar?

De onderzoekers benadrukten dat de mobiele telefoon is uitgegroeid tot een belangrijk instrument van de Moderne tijd. Het staat voor vrijheid van informatie en communicatie cultuur, die nog maar een paar jaar geleden ondenkbaar. Op hetzelfde moment – zo blijkt uit de studie – voor het overmatig gebruik van mobiele telefoons in het bijzonder onder jonge gebruikers in een ernstige Vorm van emotionele en psychologische afhankelijkheid.

Het team van onderzoekers tot de conclusie komt dat mobiele telefoons van vandaag zijn het integraal in het dagelijkse leven van de meeste mensen. Het onderzoek en elke mobiele telefoon van de gebruiker moet vragen zich vandaag de dag als mobiele telefoon neemt zo veel ruimte dat het begint tot slaaf te maken zijn gebruikers en de gehele samenleving.

Hamburg-harburg, 2. September 2014

Geef een reactie