Mijn schildklier kleur maakt me blind?

Bunte Karotten
Een slechte werking van de schildklier is de reden, als de kleuren niet correct herkend?Het is voor ons metabolisme verantwoordelijk is, stuurt talrijke zenuwen processen en slaat Jodium. Maar de twee schildklierhormonen thyroxine (T4) en Triiodothyronine (T3) belastingen in de uitoefening van ons vermogen kleuren?

Een recente studie door wetenschappers van de Universiteit van Duisburg-Essen (UDE), en de Fritz Lipmann Instituut, Jena, Duitsland gepubliceerde studie komt tot deze conclusie. Blijkbaar is een onder-levering van het netvlies leidt met de T3 en T4 dat de kleuren slechter of helemaal niet waargenomen.

Leeftijd speelt ook een rol

Schildklier hormonen en de synthese van bepaalde pigmenten inschakelen van de huid in het netwerk. Dit proces is zeer dynamisch, omdat het de synthese is ook beïnvloed in de volwassen leeftijd, wanneer het hormoon varieert de concentratie, legt Yoshiyuki Henning, één van de auteurs van de studie. De bioloog onderzocht, samen met Karol Szafranski, Fritz-Lipmann-Instituut (FLI) in Jena, Duitsland dit speciale hormoon leveren. Een te hoge concentratie kan worden gerelateerd aan degeneratieve aandoeningen van het netvlies – die tot dusver onvoldoende verkend.

Fluctuerende hormoon concentratie van invloed visie

In een Experiment met muizen onderzocht, Henning en Szafranski, een schildklierhormoon Transporter in het netvlies: MCT8. Deze vervoerders zijn hormonen vervoerd in de target cellen, in dit geval in het oog. MCT8 kunnen worden gedetecteerd in de eerste weken van het leven van de muizen, bij volwassen dieren alleen in kleine hoeveelheden. De onderzoekers suggereren daarom dat MCT8 speelt een bijzondere rol in de laatste fase van de rijping van het netvlies, dus terwijl het neurale netwerk gedifferentieerd. Dit is met name in de zogenaamde Allan-Herndon-Dudley syndroom, aanzienlijk, een genetisch Defect van MCT8, zijn geassocieerd met een sterke intellectuele en motorische beperkingen. De twee wetenschappers willen nu om uit te vinden hoe de visie zal wijzigen, indien de Vervoerder is niet aanwezig.

Hormonale stoornissen zijn tegenwoordig heel gebruikelijk

We willen beter begrijpen hoe het netvlies ontwikkelt en werkt aan de relatie tussen een gestoorde levering met schildklier hormonen en verschillende visuele stoornissen. Omdat van een dergelijke hormonale stoornissen zijn nu wijd verspreid, maar hun invloed op het Zien, je weet dat het eten nog een beetje, zegt Henning in een persbericht van de Universiteit van Duisburg-Essen.

Hamburg-harburg, 09. September

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie