Migraine als een voorloper voor een beroerte?

Schlaganfall
Amerikaanse wetenschappers ontdekt dat mensen met migraine lijden twee keer zoveel kans op een beroerte als mensen zonder migraine-aanvallen leidt tot een verhoogd risico van stille beroerte. Een Amerikaans team van onderzoekers vonden een verband tussen migraine en beroerte, en is nu, dat met de behandeling van migraine, de potentiële risico van een beroerte kunnen worden verminderd. De praktijk Vita heeft voor u de belangrijkste feiten op een rijtje en geeft je nuttige tips over hoe migraine kan worden voorkomen.

Een recente studie van het Miller School of Medicine aan de Universiteit van Miami – gepost op 15. Kan in het tijdschrift Stroke toont de relatie tussen migraine en een verdubbeld risico voor de zogenaamde stille beroerte, in vergelijking met mensen zonder migraine. In het geval van de analyse van de studie gegevens werden voorheen rekening gehouden met alle andere risicofactoren voor een beroerte, de onderzoekers en over de verkregen resultaten zijn uitgesloten.

Migraine behandeling van beroerte te voorkomen

De onderzoekers bevelen tegen de Achtergrond van het nieuwe onderzoek, in de toekomst, beroertes te voorkomen door het feit dat de migraine-patiënten medisch opgevolgd beter en effectiever worden behandeld. Speciale aandacht zal worden gegeven aan de ouderen, want die zijn getroffen door het verschijnsel het meest vaak.

De wetenschappers onder leiding van Professor Teshamae Monteith had gestudeerd in de breed opgezette studie met een magnetic resonance imaging (MRI) van de hersenen structuren van mensen met en zonder migraine en met de hulp van deze gegevens voor het tekenen van een stil van de beroerte in de hersenen van de proefpersonen onderzocht.

Stil lijnen – voorbodes van een beroerte

In het geval van een stille stroke belangrijk verstopping van de slagaders in de hersenen. In tegenstelling tot een beroerte, is het niet met deze stoornis in de bloedsomloop of bloedstolsels in de typische symptomen, zoals verlamming, spraak-problemen – dat is waarom ze vaak onopgemerkt. Stil beroertes, maar het is vermoedelijk een trigger voor ernstige beroertes en dementie.

Volgens de onderzoekers van de studie was oorspronkelijk niet ontworpen om te bewijzen dat de nu ontdekte het verband tussen migraine en de toegenomen risico voor de stille beroertes. De ontdekking heeft plaats is willekeurig gemaakt. In de studie wordt benadrukt, derhalve uitdrukkelijk, dat verder onderzoek is nodig naar het verband tussen migraine en een beroerte in meer diepte.

Migraine is volgens de studie, niet alleen een mogelijke voorloper van een beroerte, maar ook een pijnlijke ziekte. Hier vindt u belangrijke informatie over hoe je kunt voorkomen dat potentiële triggers om migraine te voorkomen.

Geef een reactie