Meting van het lichaamsvet met behulp van Bio-impedantie analyse (BIA)

Körperfett
Het percentage lichaamsvet kan worden als een indicator voor de gezondheidstoestand en de conditie van een persoon. Je waarde kunt u naar de dokter met de Bio-impedantie analyse (BIA) om te bepalen lassenZu veel lichaamsvet bevordert de vele verschillende ziekten. Dat is de reden waarom je lichaam mag niet hoger zijn dan het deel van het vet in bepaalde standaard waarden. De zogenaamde BIA helpt. Hoe goed is de Bio-impedantie analyse, en welke methoden is het?

Hoe veel is te veel en je kunt ook een vette kleine lichaam? De belangrijkste vragen en antwoorden.

Hoe veel lichaamsvet is gezond?

Het optimale percentage lichaamsvet is een aantal individuele factoren zoals leeftijd, geslacht en lichaamsbouw. Een ideale waarde is er niet. In het Algemeen een percentage lichaamsvet wordt beschouwd als gezond als hij in het volgende bereik:

  • Normaal gewicht mannen: 10 procent en 20 procent lichaamsvet percentage
  • Normaal gewicht vrouwen: 20 procent tot 30 procent lichaamsvet percentage

De leeftijd in aanmerking genomen, de overzichten meer precies te zijn:

  • De 20-jarige vrouwen: 25 procent lichaamsvet percentage
  • De 45-jarige vrouwen: 30 procent lichaamsvet percentage
  • De 20-jarige mannen: 18 procent lichaamsvet percentage
  • De 45-jarige man: 22 tot en met 24 procent lichaamsvet percentage

Hoe hoog het percentage is, blijkt dat de Bio-impedantie-analyse.

Wat is de Bio-impedantie-analyse?

De Bio-impedantie-analyse voor het bepalen van de lichaamssamenstelling. Het heeft zich gevestigd in de professionele diagnostische systemen op de markt, aangezien het meet de verhouding tussen spier-en vetmassa te lichaamsgewicht zeer goed. Een zwakke elektrische stroom van de zolen van de voeten, stroomt naar de handen voor het meten van de weerstand in het lichaam. Op bepaalde plekken op het Lichaam (de bovenarm, dijen, buik) zijn aangesloten elektroden. Door het gebruik van de geleidbaarheid van vloeistoffen kan worden bepaald uit het lichaam van het water, hoe hoog is het aandeel van het lichaam vet en vetvrije spiermassa. Principe: de Verschillende soorten weefsel (vet -, spier -, bot, etc.) verschillende elektrische Weerstanden.

Voordelen van de Bio-impedantie-analyse

Met de Bio-impedantie analyse van het lichaam wordt gemeten samenstelling precies en met een gewicht verlies getest, of er echt sprake is van overtollig lichaamsvet en niet waardevol cel massa krimpt. Het biedt nauwkeurige informatie over de verhouding tussen lichaamsvet, vetvrije massa en water in het lichaam. De Bio-impedantie-analyse kan zelfs bepalen van het aandeel van de vetmassa van het totale gewicht.

De BIA is niet schadelijk voor de gezondheid, veilig en binnen een paar minuten.

Nadelen van de Bio-impedantie-analyse

De Bio-impedantie analyse, die u kan laten bij de dokter of in een Fitness-Studio ‘ s, is een beetje ingewikkeld, omdat de analyse is vaak een ligstoel en een weegschaal zijn ook vereist. Bovendien, 50€ is vrij duur.

Alternatieve Systemen Voor De Meting Van

Broca ‘ s Methode

In het geval van Broca ‘ s methode als volgt wordt berekend: het lichaamsgewicht in centimeters min 100 is gelijk aan het normale gewicht. Voorbeeld: 170 minus 100 = 70 kilo. Dat zou een normaal gewicht. Trek je andere tien procent, je hebt het ideale gewicht.

T/H-Ratio Methode

De T/H ratio methode geeft u, ongeacht of u bent de peer of Appel – type. De Apple van vet meer op de buik en vaak last hebben van Diabetes, hypertensie en metabole aandoeningen. De peer heeft de deposito ‘ s op de heupen en billen – wat gezondheid is minder relevant. Zo gaat het: de middelomtrek door de heupomtrek (op het breedste punt). Ideaal is een resultaat van minder dan 0.85. Komt meer bij: gewicht te verliezen.

DEXA

De DEXA-methode (Dual energy x-ray Absorptiometrie) is de meest nauwkeurige methode voor het meten van het percentage lichaamsvet.

Caliper-Meting

Met de vingers een huidplooi is loensen en met een zogenaamde Caliper-tang, de dikte gemeten.

Computertomografie

Computertomografie is in staat om het meten van de laag van vet, dat ligt over de spieren, maar alleen op de buik.

Densitometrie

Dure, maar zeer nauwkeurig: de onder water wegen. Om dit te doen, zal u worden afgewogen eens normaal, en eenmaal onder water. Het verschil is het vetgehalte in het lichaam.

Geef een reactie