Metformine: er Is snel een medicijn tegen veroudering?

Junger Mann blickt auf sein altes Spiegelbild
Wie zou niet willen een pil dat houdt je jong voor langer?In de verenigde staten een Anti-Aging moet worden goedgekeurd drug. Het zou wereldwijd voor de eerste Keer, en een medische Revolutie. Maar het heeft wat het belooft?

Een van de Diabetes meest gebruikte drugs Metformin. De orale anti-diabetische geneesmiddel dat gebruikt wordt voor 60 jaar met succes in de behandeling van type 2-Diabetes om de bloedsuikerspiegel te reguleren. Echter, niet alleen in het geval van Diabetes lijkt te helpen: Sommige studies suggereren dat het verlaagt ook het risico op sommige vormen van kanker en eventueel hartaanvallen en dementie voorkomen.

Goedkeuring voor het middel tegen veroudering

Alle ziekten, in het bijzonder met het bevorderen van de leeftijd. Nu, het tijdschrift Nature gerapporteerd in de juni-uitgave van een inval van de leeftijd van de wetenschapper Nir Barzilai. Wil bewijzen in een grootschalig onderzoek dat Metformin handelingen die rechtstreeks tegen individuele ziekten, maar ouder zelf wordt uitgevochten. Maar dat is niet genoeg. Barzilai wil de AMERIKAANSE food and drug administration (FDA, die beslist over de toelating van de geneesmiddelen, kan de pil tegen veroudering.

Maximaal 3000 mensen boven de leeftijd van 70 tot 80 jaar te onderzoeken met zijn Team. Ze zijn allemaal, in één van de drie leeftijd lijden van ziekten: hart-en vaatziekten, kanker, of stoornissen van cognitie (mild cognitive impairment tot dementie). Mensen met Diabetes, concludeert hij. Het doel van zijn studie is om uit te vinden of Metformin verlicht leeftijd gerelateerde ziekten of zelfs voorkomen. Uiteindelijk, of het wel of niet vertraagt de veroudering zelf. De studie wordt uitgevoerd over een periode van vijf tot zeven jaar, en ongeveer $ 50 miljoen in de kosten

Veroudering is een ziekte?

Het zou de eerste Keer zijn dat de FDA niet goedkeuren van een studie aan een medicijn dat wordt gebruikt voor de preventie, behandeling of genezing van een ziekte, zegt Professor Dr. Helmut Schatz, woordvoerder van de duitse vereniging voor endocrinologie (DGE). Hij ziet het project van Barzilai kritiek: Het is niet verwonderlijk dat het is geselecteerd onder de geneesmiddelen, waar het wordt verondersteld Anti-Aging effecten. Ook is er veel aanwijzingen dat de drug niet alleen voor Diabetes goedkoop. Maar: de vergrijzing als een onomkeerbare biologische proces zou worden geïnterpreteerd als een behandelbare ziekte, er is een schat om in gedachten te houden.

Barzilais collega Stephanie Lederman ziet de ontspannen: Mijn indruk is dat we allemaal op zoek naar een fontein van de jeugd. We zijn niet van plan om het eeuwige leven, maar een verlenging van de levensverwachting.

Hoe sterk zijn de bijwerkingen?

Of een geneesmiddel op de juiste manier, twijfels schat. Een positief effect van Metformine op wormen en muizen al op de levensduur weergegeven. Er is echter ook aanwijzingen dat de inname geassocieerd kan worden met een Vitamine B12-tekort en cognitieve beperkingen. Daarnaast worden ook andere bijwerkingen, zoals diarree, Misselijkheid en soms overmatig zweten. Over het algemeen is de vraag wat de lengte is voor medicijnen tegen veroudering-side-effecten. Dit kan gezien worden pas na vele jaren of zelfs decennia.

De luidspreker van de DGE beveelt daarom aan veel bewegen en, indien mogelijk, in de Vrije en eet met mate. Teneinde te verlengen van zijn leven op een heel natuurlijke manier.

Hamburg-harburg, 30. Juni

Geef een reactie