Mazelen golf krijgt een nieuwe dimensie

Ein Kind wird geimpft
Vaccinatie is de enige effectieve bescherming tegen mazelen ziekte – arts op oproep is een vraag van alle ouders dat hun kinderen gevaccineerd te zijn gelegen in Berlijn, dit jaar waren er al meer mazelen gevallen in 2014 in het geheel van Duitsland – in de tussentijd, zelfs een kind overlijdt aan zijn ziekte mazelen.

Sinds het begin van de mazelen as, er was alleen in Berlijn, 574 mazelen gevallen. Ter vergelijking: In de hele jaar van 2014, er waren in de hoofdstad, slechts ongeveer 130 gevallen van de ziekte.

Dat het niet in het geval van de mazelen is een onschuldige kinderziekten, met een tragische gebeurtenis in Berlijn: een één en Een half jaar oude kind is op 18. Februari bezweek in het ziekenhuis van zijn ziekte mazelen, de autopsie van de jongen bevestigd in de tussentijd.

Gröhe bekritiseerd tegenstanders

Als verklaring voor de exploderende aantal gevallen, deskundigen noemen de weigering van veel ouders om hun kinderen te laten vaccineren. 95 procent van de eerste-klassers moeten zijn gevaccineerd volgens het Robert Koch Instituut, de ziekte uit te roeien – 2012 Mecklenburg-Vorpommern en Brandenburg voldaan aan deze eis.

Daarom is de regering overweegt een coalitie nu is er een wettelijke verplichting om te worden gevaccineerd tegen de mazelen. De federale Minister van volksgezondheid Hermann Gröhe (CDU) oefende scherpe kritiek van Impfgegnern: In de wereld op zondag, beschreef hij hun argument als onverantwoordelijk irrationele vrees het mongering is. Wie laat zijn kind niet gevaccineerd zijn schadelijk voor de andere kinderen.

Impfaufruf door Roald Dahl

De wereld-beroemde kinderboek auteur Roald Dahl verloren een kind de mazelen. Als zijn dochtertje op de leeftijd van zeven jaar, de ziekte stierf, was er de mogelijkheid van vaccinatie. Klik hier en lees zijn het verplaatsen van het beroep dat hij zich richten tot alle ouders van kleine kinderen.

Alles over het voorkomen van infectie en behandeling voor mazelen is hier beschikbaar.

Hamburg-harburg, 23. Februari

Geef een reactie