Mazelen debat: geen verplichte vaccinatie

Ein kleines Kind wird geimpft
Politici roepen ouders op om hun kinderen laten vaccineren tegen mazelen nde mazelen vaccinatie vrijwillig blijft voor het moment. De praktijk Vita toont het belang aan van het mazelen vaccin is, hoe hoog uw risico ‘ s zijn en wie moet worden gevaccineerd.

De Federale regering wil voorlopig niet in te voeren verplichte vaccinatie tegen de mazelen, sluit u deze stap, maar niet in het algemeen, verklaarde de Federale Minister van volksgezondheid Hermann Gröhe (CDU). Hij zet op een vaccinatie campagne, Artsen, kinderdagverblijven en scholen – zou blijven zonder succes, zal resort aan de vaccinatie.

Vaccinatie in kinderdagverblijven en scholen

Achtergrond van de huidige discussie, de eis van de experts van de Federale regering, volgens een wettelijke verplichting om mazelen vaccinatie. Gezondheid politicus Jens Spahn (CDU) had over de wereld op zondag een verplichte vaccinatie in kleuterscholen en scholen in aanmerking. De kritiek van deze bewering kwam uit de rangen van de Oppositie: de groenen en de linkse partij zich verzetten tegen de verplichte vaccinatie, en voor beter onderwijs over het onderwerp van vaccinaties.

De Voorzitter van de beroepsvereniging voor kinder-en jeugdpsychiatrie artsen, Wolfram Hartmann, uitgedrukt in de krant de wereld, sceptisch van een Algemene verplichte vaccinatie, omdat deze laat tegen de weerstand van de lokale bevolking niet de overhand. Hij sprak voor een vaccinatie in crèches en scholen – ouders zouden dan een drukproef voor te leggen, om een plaats voor uw kind. Een verplichting tot vaccinatie adviezen die hij beschreven als een wassen neus, omdat de resultaten al.

Mazelen vaccin is veilig

Tegenstanders betogen dat de potentiële risico ‘ s van een mazelen vaccinatie, zijn echter te verwaarlozen volgens internationale experts. Het risico van gevaarlijke bijwerkingen is daarom vele malen hoger. Gevaarlijke complicaties zoals een ontsteking van de hersenen behoren tot leven. Gisteren werd bekend dat een klein kind was gestorven in Berlijn van zijn ziekte mazelen – in de tussentijd, de dood werd bevestigd door de autopsie van de jongen.

Mazelen: Wie moet worden gevaccineerd?

De mazelen vaccinatie wordt uitgevoerd bij kinderen tussen de 11. 14. Maand van het leven en moet tussen de 15. 23. Maand of vier tot zes weken na de eerste vaccinatie vernieuwd. Na dat het kind een leven lang immuun.

Echter, de meeste van de thans van mazelen Geïnfecteerde volwassenen. De reden: ze had geen voldoende bescherming. Dat is de reden waarom artsen noemen vooral voor volwassenen, om te controleren of de Immunisatie. Hij is niet meer te begrijpen, de voorzorg van vaccinatie. Als een extra vaccinatie geen kwaad doet – een gebrek aan vaccinatie, kan echter levensbedreigend zijn.

In een Interview, kinderarts Dr. Nadine Hess vertelt hoe gevaarlijk is de mazelen, en waarom vaccinatie zo belangrijk is.

Hamburg-harburg, 24. Februari

Geef een reactie