Mario Adorf: Nu ik draag het hoortoestel zelfs als

Mario Adorf ist zufrieden mit seinem Hörgerät
In eerste instantie, de 83-jarige acteur was beschaamd voor zijn hoortoestel. Vandaag, Mario Adorf maakt andere Getroffen MutSchwerhörigkeit moet je niet negeren. Dankzij de moderne apparaten kunnen goed behandeld worden. Ook de acteur Mario Adorf kan eindelijk hoort weer goed.

In het geval van een theater-repetitie, werd duidelijk dat Mario Adorf is slechthorend: Een collega maakte de acteur aandacht. Hij had negeerde dit feit voor een lange tijd. Hoewel hij in een discussie is minder te horen, en door zijn vrouw beschuldigd, dat hij niet zou luisteren goed. Negen jaar lang wachtte hij. Toen ging hij een hoortoestel. Ik was bang dat het allemaal staat te zijn, vertelt de nu 83-jarige filmster. Met deze angst is hij niet alleen. Ongeveer 16 miljoen Duitsers last van gehoorverlies. Velen van hen uit de weg te gaan naar de KNO arts, want je wilt niet toegeven dat er iets mis is.

Wat zijn de oorzaken van slechthorendheid zijn?

De zogenaamde oud-jarige leeftijd doofheid ontwikkelt zich meestal langzaam. Vanaf ongeveer de leeftijd van 50. Jaar niet worden geleverd aan de auditieve cellen met voedingsstoffen zodat je sterven sneller. Bovendien, vorige ruis schade aan de oren vaak Uiten zich alleen op oudere leeftijd. Als iemand werkte ook regelmatig op apparaten, zoals, bijvoorbeeld, malende machines of zeer luide muziek heeft gehoord, de hoorzitting in latere jaren. Andere mogelijke oorzaken van gehoorverlies zijn ontsteking van het middenoor, of een ernstige ontsteking in de neus en keel, die zich voor het oor. Omdat deze besmettelijke ziekten kunnen leiden tot schade aan het trommelvlies. Ook een Tumor in de interne auditieve gehoorgang kan leiden tot doofheid, door te drukken op de vezels van de gehoorzenuw. Als u merkt dat u hoort veel erger dan gebruikelijk: Laten we de reden snel van KNO-arts te verduidelijken.

Moderne hoortoestellen zijn een grote hulp voor de ouderdoms-doofheid

De leeftijd-doofheid kan niet ongedaan worden gemaakt, zegt expert Dr. Ingo Todt van het ongeval ziekenhuis in Berlijn. Dit kunt alleen een hoortoestel of een implantaat. Hoe sneller de verslechtering van het gehoor wordt ondersteund door een apparaat, hoe beter zij in staat zal zijn om te wennen aan het gehoororgaan en de hersenen naar de technische hulpmiddelen. Ten eerste, het wordt bepaald door een gehoortest en een grondig onderzoek van de omvang van de schade, legt Dr Todt. En dan is het hoortoestel is aangepast. Er zijn modellen voor kleine, middelgrote en ernstige gehoorverliezen. Alleen als de behandelend arts schrijft een apparaat, betaalt de Schatkist; sommige apparaten, maar slechts gedeeltelijk.

Wat zijn de modellen in het geval van gehoorverlies zijn er?

Voor mensen met een milde of matige gehoorverlies, een Mini-apparaat, die achter het oor gedragen. Een extern gemonteerde microfoon vangt het geluid is verbonden door een transparante slang aan de gehoorgang. Maar er zijn ook apparaten die zitten direct in het oor. Het beste om te beslissen samen met de arts, die het apparaat voor u. De kostprijs is afhankelijk van het model, tussen de 800 en 3000 euro. Het Fonds betaalt een maximum van 800 Euro. In ernstige gevallen, apparaten die geheel of gedeeltelijk geïmplanteerd in het oor zijn een bruikbaar Alternatief. Voorbeeld: In het geval van de zogenaamde sound bridge (geluid brug) zit op de hoofdhuid, een kleine processor met een microfoon, het geluid doorgeeft aan het geïmplanteerde deel van het stuk in het middenoor. Bijzonder ernstig slechthorend zijn, een volledige implantaat is geplaatst op: Het is geplaatst onder de huid van het hoofd en strekt zich uit tot in het binnenoor. Het Fonds betaalt beide systemen.

Een ontspannen dagelijks leven met een hoortoestel

Mario Adorf heeft, sinds 2010 aan het publiek voor het Dragen van hoortoestellen. Zijn advies: Maak het zo vroeg mogelijk, een gehoortest – en ze zijn niet Verlegen in de voorkant van het apparaat! Hij is de beste role model: Het apparaat is een onderdeel van zijn dagelijks leven, heeft hij het thuis, met filmopnamen en Interviews, altijd in het oor.

Geef een reactie