Maakt toast gedronken met mijn kind?

Kind isst Toastbrot
Hoeveel alcohol is in een sneetje toast het brood?Alcohol is verborgen in de vele normale voedsel – zelfs in wat van het brood. Maar hoe erg is het eigenlijk en kan het schadelijk voor mijn kindje?

Het lezen van de lijst met ingrediënten van melk, brood, broodjes, toast, brood of hot dogs in meer detail, dan een opmerking over (Ethyl-) alcohol ontdekken. Dus de dingen die in bier, wijn en likeur. Maar wat van de kracht in een schijnbaar onschadelijk voedsel?

Alcohol is altijd dan, wanneer het deeg heeft gist in. Dit wordt vervolgens gefermenteerd CO2. Dit maakt het deeg luchtig – als een bijproduct van de alcohol ontwikkeld. Zo veel dat een man gedronken kan worden. Echter, Door de hitte tijdens het bakken verdampt normaal. Hij verdampt. Een brood van de bakker is bijna geheel alcoholvrij.

Zo veel alcohol als cider

De situatie is anders, bijvoorbeeld in het geval van toast brood. Het is gewoon pre-bakken en bevat over alcohol. Vaak fermenten in het pakket nog verder. Ongeveer twee procent van alcohol was de Stichting van bewijs test in toast het brood uit de supermarkt. Geen te verwaarlozen bedrag, en ongeveer net zo veel als een zwakke cider.

Vooral voor kinderen kan dit gevaarlijk zijn. Veel van hen houden van raw-Toast – maar vijf schijven bevatten dezelfde hoeveelheid alcohol als een half borrelglas met Tequila.

Het goede nieuws is dat kinderen hoeven niet te stoppen met het eten van de toast. Je moet niet alleen raw. Na een Minuut in de Broodrooster oven verdampt door de hitte, een groot deel van de alcohol.

Hamburg-harburg, 18. September

Geef een reactie