Loperamide – de 10 meest gestelde vragen

Loperamide is de meest voorkomende agent voor de behandeling van diarree. Echter, hoe hij handelt, wat gebeurt er als er te veel loperamide werd genomen? Of loperamide kan zelfs een drug?

Onze deskundige Prof. Dr. Hartmut Göbel, specialist in de neurologie, de speciale pijn therapie van de pijn kliniek in Kiel, het antwoord op de tien meest gestelde vragen over de werkzame stof loperamide.

Wat u loperamide?

Loperamide wordt genomen voor de symptomatische behandeling van acute of chronische diarree. De oorzaak van de diarree is niet bestreden. Lopramid remt het de darmwerking. Als een resultaat, de ontlasting blijft langer in de darm, en verdikt het weer, en de diarree is gestopt.

Het is belangrijk dat, wanneer moeten worden genomen diarree tijdens de behandeling met antibiotica, geen loperamide (zie hieronder).

Während einer Antibiotika-Therapie sollte kein Loperamid eingenommen werden, da es zu einer sogenannten pseudomembranösen Colitis kommen kann

Tijdens antibioticum therapie, geen loperamide moet worden genomen, kan er een zogenaamde pseudo-membraneuze Colitis

Wanneer is loperamide een recept geneesmiddel?

Medicijnen met de werkzame stof loperamide en zijn meestal in verpakkingen van 10 tabletten of capsules die een actieve bestanddeel inhoud van twee mg. De maximale dagelijkse dosis bij volwassenen is 6 tabletten (12 mg).

Een grotere hoeveelheid van de werkzame Stof als de inhoud van een pakket mag niet worden ingenomen tijdens een acute diarree ziekte zonder medisch advies. Voor de lange termijn therapie er zijn ook grotere verpakkingen, deze zijn echter recept. De hoeveelheid werkzame Stof per tablet of capsule, maar blijft altijd hetzelfde.

Op welke leeftijd loperamide kan worden genomen?

Loperamide kan theoretisch Voordeel van de twee jaar gebruikt alleen na zorgvuldige risico-batenanalyse van de behandelend arts en met een precieze dosering en de dosering indicatie. Kinderen onder deze leeftijd kan worden behandeld in ieder geval, met de werkzame stof.

Vanaf ongeveer de leeftijd van twaalf, en kinderen mogen neem de gebruikelijke dosis van twee mg per tablet.

Loperamide is een drug?

Het werkzame bestanddeel is geen medicijn, maar is een meer effectieve geneesmiddel dat wordt gebruikt bij acute of chronische diarree de behandeling. Echter, loperamide wordt gebruikt in combinatie met Hart-medicijnen, zoals Verapamil, nifedipine of kinine-bevattende geneesmiddelen is vaak beschouwd als drugsmisbruik, als deze combinaties uit te oefenen een opiaat-achtige effect.

Het gevaar in deze combinaties, de actieve bestanddelen kunnen de bloed-hersen barrière en euforisch Staten. Loperamide alleen is niet in staat om te overwinnen een intacte bloed-hersenbarrière. Het moet een drager die het mogelijk maakt dat het kan zich ophopen in de hersenen. Een veelgebruikte methode is de combinatie van loperamide met kinine-bevattende geneesmiddelen. Eerder, over-the-counter-quinine-bevattende geneesmiddelen voor de behandeling van spierkrampen, aangezien 1. April 2015 een recept nodig, en alleen tegen een recept.

Prof. Dr. Hartmut Göbel

Deskundige, Prof. Dr. Göbel: De werkzame stof loperamide is niet in staat om te overwinnen een intacte bloed-hersenbarrière.

Wanneer moet u loperamide?

Loperamide mag worden onmiddellijk na het eerste Optreden van diarree. Als een initiële dosis van twee tabletten worden genomen. Na elke ongevormde ontlasting, een verdere tablet is genomen, echter, niet meer dan zes per dag, dus 12 mg van de werkzame stof. Als er geen aanwezigheid van diarree-symptomen, moet onmiddellijk worden gestopt met het nemen van.

In tegenstelling tot andere geneesmiddelen hoeft niet te worden besteed aan het feit of de werkzame stof moet worden genomen voor of na het eten.

Hoe snel loperamide wordt gebruikt om de behandeling?

Het medicijn werkt snel, meestal na een paar uur. Vaak is de diarree frequentie na ongeveer twee uur aanzienlijk vermindert.

Hoe lang gaan de effecten van loperamide?

Hoe lang loperamide wordt gebruikt om de behandeling, kan niet met zekerheid zeggen, want het hangt af van verschillende factoren, zoals, bijvoorbeeld, de dosis ingenomen, als het lichaam geneesmiddelen gemetaboliseerd, hoe sterk is het geval voor Meer dan de helft van de patiënten, enz. 24 uur na de eerste dosis van de werkzame stof geen ongevormde ontlasting.

Waarom je niet moet nemen loperamide als je koorts hebt?

Het geneesmiddel mag niet worden ingenomen in geval van koorts, omdat de verhoogde temperatuur kan een aanwijzing voor een mogelijk intestinale infectie.

Als een darm infectie aanwezig is, dan loperamide zorgt ervoor dat de ziekteverwekkers blijven in de darm langer, als de werkzame stof van de stoelgang vertraagt. Het resultaat is dat de infectie kan verlengen of zelfs verergeren. Hetzelfde geldt voor bloederige diarree. Ook loperamide mag niet worden gebruikt.

Waarom moet worden genomen geen loperamide tijdens de behandeling met antibiotica?

Optreden tijdens of na behandeling met antibiotica, diarree, mag niet worden ingenomen met de werkzame stof loperamide. Omdat tijdens de behandeling met antibiotica, vooral als deze langer duurt, delen van de darm zijn gedood flora. Dit betekent dat antibioticum-resistente stammen, in het bijzonder bacteriën van het genus Clostridium difficile verspreid kunnen voortbestaan en zich kunnen vermenigvuldigen. Het Probleem met dit is dat je gif afscheiden, die zal worden aangeduid als de Clostridium difficile toxines A en B. Dit, op zijn beurt, kan leiden tot ernstige inflammatoire reacties die invloed hebben op de dikke darm. Men spreekt dan van een zogenaamde pseudo-membraneuze Colitis. Neem nu als gevolg van de diarree, loperamide, vertraagt de intestinale beweging en de bacteriën blijven in de darm langer, waardoor de ontsteking kan verergeren. Om dit te vermijden, mag niet worden genomen, de werkzame stof in een diarree veroorzaakt door antibiotica.

Wat gebeurt er als ik te veel loperamide?

Als er te veel loperamide worden genomen, wordt het genoemd een Overdosis. In het eenvoudigste geval, het gaat om constipatie, maar dit kan erg ongemakkelijk. In het ergste geval, maar het kan leiden tot symptomen van een darmobstructie, of vergiftiging van het Centrale zenuwstelsel. Dit omvat klachten zoals krampen, apathisch gedrag of een zogenaamde respiratoire depressie (verminderde ademhaling).

Bij de eerste tekenen van een Overdosis, de Betrokken persoon dient een arts te raadplegen. Afhankelijk van de vergiftiging of overdosis symptomen optreden, een arts, en zijn behandeling daarna. Soms, een maagspoeling is die nodig is om de residuen van de werkzame stof uit de maag. In sommige gevallen, ook een zogenaamde opioïde-antagonist, zoals naloxon,. Opioïde-antagonisten verdringen na het nemen van de bestaande lichaam in de Opioïden. In geval van overdosering de behandeling van Heroïne of codeïne is ook een opioïde-antagonist wordt gebruikt. De arts moet er rekening mee dat loperamide blijft langer dan een opioïde-antagonist in het lichaam. Daarom moet de Patiënt nauwlettend worden gevolgd en, indien nodig, antagonisten worden beschouwd als een re-toediening van een Opioïd om te voorkomen dat de herhaling van een overdosis symptomen.

Geef een reactie