Likdoorns

Een likdoorn (Clavus) is een ronde eeltvorming aan de tenen, op de bal van de voet of in andere Plaatsen op de voeten, en meer zelden ook op de handen. Likdoorns zijn meestal veroorzaakt door druk en wrijving, bijvoorbeeld in het geval van voet-misvormingen of strakke schoenen. Vooral mensen met reuma en Diabetes, en de neiging om likdoorns.

Wat zijn likdoorns?

Kip ogen – bijna iedereen kent deze kleine verdikkingen op de voeten. Er zij zich in alle Plaatsen waar de huid bijna direct tot op het bot. Zeldzame likdoorns zich ook voordoen op de handen. De meest likdoorns aan de zijkant of aan de bovenkant van de tenen, op de Tenen, en uitstekende verbindingen. De schuld voor likdoorns passende schoenen te drukken op de betreffende lichaam of de tenen tegen elkaar gedrukt is vaak te strak zitten. Maar ook, voet-misvormingen en chronische ziekten zoals Diabetes mellitus bijdragen aan de ontwikkeling van likdoorns. Vooral bij diabetici, likdoorns vormen in aanvulling op andere letsels van de voet – ook een portal voor bacteriën.

Frau mit Hühnerauge am Fuß

De meest likdoorns aan de zijkant of aan de bovenkant van de tenen

Likdoorns kan heel pijnlijk zijn

Voor mensen zonder chronische ziekten, likdoorns zijn meestal niet gevaarlijk, maar onaangenaam: de Binnenkant van de schil punt, een soort van vaste pin, die groeit met een verdere druk laden op een trechter dieper en dieper in de huid. Deze pin prikt bij elke stap in het onderliggende weefsel, dat maakt een kip oog op de voet, zo pijnlijk. De huid artsen verwijzen naar een dergelijke keratinization met kegels als een Clavus.

Strakke schoenen bevorderen van likdoorns

Oma ‘ s-home remedies voor likdoorns

Een plakje Ui, enkele druppels citroensap en een beetje zout. Met een patch op de kip-ogen correctie gedurende de nacht. Indien nodig de behandeling herhalen.

U kunt ook chop sommige stukken van Sterk zoethout (zoals veel van de drop-inhoud), zeer fijn, bijvoorbeeld met een fijne keuken rasp. Meng het met een halve theelepel Vaseline, en massage-en de daaruit voortvloeiende Plakken aan de callused gebieden. Waarom is het nuttig? De zoethout wortel van de plant, een grondstof van de zwarte Krullen – bevat oestrogeen-achtige stoffen. Dit zal helpen om de verhoornde huid zacht weer.

Meestal, likdoorns ontwikkelen bij vrouwen die een voorliefde voor hoge schoenen. Pumps, Stiletto ‘ s en peep-tenen zijn mooi om naar te kijken, maar is meestal een hoge druk op de botten van de tenen. Maar ook wandelschoenen, werkschoenen, of andere dagelijkse versleten schoenen kan leiden dat mannen en vrouwen te likdoorns, als de sites in rekening worden gebracht op de voeten. Op de handen, likdoorns meestal ontwikkelen door steeds opnieuw te gebruiken apparatuur – eerste van alles, eelt en hoorns van de huid, in het geval van verdere laden van een kippen oog.

Likdoorns knip nooit

Het is belangrijk dat u niet probeert om likdoorns verwijderen met een mes of een ander scherp voorwerp. Ze kunnen worden gebruikt tegen gehard, kunt u verder gaan met een puimsteen en een rijke crème. Met een grote, aanhoudende, of ontstoken kip contact met de ogen, echter, is het beste om een medische pedicure (podoloog) of een huid arts.

Patch tegen likdoorns

Die wil de vervelende oproerkraaiers kunt speciale kip eye patch van de apotheek of drogisterij. Deze bevatten de werkzame stof Salycilsäure, wat de weg naar het hoornvlies. Afhankelijk van de hardnekkigheid van de kip ogen, moet u de patch om de twee dagen. Op de laatste na een week van de zachte hoorn losse huid na een lange warme voetenbad met zeezout iets. Om dit te doen, is het het beste om gebruik een puimsteen of een callus file.

Geef een reactie