Let op – deze geneesmiddelen zijn dopeermiddelen

Maria Schwarapowa
Op maandag, professionele tennisster Maria Sharapova toegelaten dat een doping test falen wanneer hun positieve warDer doping schandaal tennis-ster Maria Sharapova doet een groot deel van de aandacht. Echter, in sommige van de in-house apotheek verboden dopingproducten – praktijk Vita te verbergen.

Tennis Pro Maria Sharapova bekend is op maandag op een persconferentie in Los Angeles om een positieve dopingtest tijdens de Australian Open in januari. Nu moet u rekening houden met een multi-jaar vergrendelen. Dit alles is een Vergissing, aldus de russische: u hebt genomen om medische redenen, maar de deskundigen beschuldigen haar te hebben gehandeld met opzet of grove schuld.

Hoe sporters welke stoffen verboden zijn?

Welke medicijnen zijn geclassificeerd als doping agenten en van de verboden, het wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) jaarlijks. In de herfst van vorig jaar een bijgewerkte lijst van verboden stoffen, van 1. Januari tot en met 31. December is en van de atleten en hun medische toezichthouders ijverig onderzocht.

Aspirintabletten

Aspirine kan veilig worden genomen, indien deze niet worden gemengd met pseudo-efedrine. Dit actieve ingrediënt kan, bij een in-Concurrentie-doping controle alleen onder een grenswaarde van 150 µg/ml urine

Een sporter nodig heeft is een van de genoemde drugs wegens ziekte, moet men de strijd niet per se op de deelname aan weddenschappen, dan heeft hij de mogelijkheid om een aanvraag voor een Medische vrijstelling.

Wat heeft genomen Maria Sharapova?

De stof Seveso-informatie (handelsnaam Mildronat), die werd gevonden in het geval van Maria Sharapova, aangezien de 1. Januari 2016 op de ban-lijst. Het is een hart-en vaatstelsel geneesmiddel dat wordt voorgeschreven voor de behandeling van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof te leveren aan het lichaam. In Duitsland, de financiering is nog niet goedgekeurd.

Die Seveso-informatie is nu geclassificeerd als een doping-agent, is de positieve bijwerkingen: Het is prestatieverhogende effect, sporters herstellen sneller en hebben meer energie.

Sharapova nam de drug, volgens hun eigen informatie sinds 2006 als gevolg van hart-ritme stoornissen, en Diabetes. U heeft een E-Mail ontvangen met een Link naar de huidige Wijzigingen in de ban lijst hoeft niet deze klikken maar.

Oud-WADA-chef Dick Pound kritiek Sharapova scherp: de BBC wees hij erop dat de Atleet had drie maanden te informeren over de Wijzigingen op de lijst. Daarnaast is er een lange-termijn inname voor medische redenen, was zeer ongebruikelijk nemen voor verbetering van de prestaties is wijdverspreid, maar wel ver.

Welke drugs zijn verboden?

Sommige van de in-house apotheek bevat drugs, die worden geclassificeerd als doping agenten, en in de COMPETITIE is verboden. De verkoudheid, Aspirine Complex (verboden stof pseudo-efedrine), Wick MediNait (verboden stof: efedrine) en BoxaGrippal (verboden stof pseudo-efedrine), de anti-allergische drug Reactine duo (verboden stof pseudo-efedrine) en de hoest siroop Spasmo-Mucosolvan (verboden stof Clenbuterol). Zelfs het homeopathische middel Nux Vomica wordt beschouwd als een doping agent (verboden stof: strychnine).

Of een stof verboden is, kan het in de database NADAmed bekeken. In geval van onzekerheid, de patiënt moet praten met uw arts.

Wie kan het aan?

Volgens de National Anti-Doping Agentschap (NADA) kan gecontroleerd worden alle atleten, de

  • Ploeg van de leden, alsmede de elite pass houders of professionals met een licentie
  • Deelnemer aan nationale en internationale wedstrijden,
  • de Doping controle Systeem van de NADA zijn aangesloten.

Wat gebeurt er in een dopingcontrole?

1. Bezoek aan de Training

Om voor de controles effectief te zijn, zonder voorafgaande kennisgeving. De inspecteur kan een bezoek aan de atleten tijdens de training, dit moet gestopt worden!

2. Ja, ik ben echt doen!

Om te voorkomen dat misleiding, moet het aanwezig zijn van de sporter, zijn nationale ID-kaart. Maar ook de controller moet gaan met zijn NADA-(CL. Afbeelding) kan worden geïdentificeerd.

3. Selectie van de urine Cup

Nu de atleet moet kiezen welke van de urine in het bekerglas. Dus je wilt worden uitgesloten, dat hij gemanipuleerd wordt de test-objecten worden gegeven, dan onjuiste waarden uitspraken!

4. Samen naar de wc

Vervelend, maar noodzakelijk: De inspecteur moet bij de sporter naar de wc. De enige manier waarop hij kan getuigen dat de Test op urine is afkomstig van de betreffende atleten.

5. Selectie van de Probekits

De urine in de Beker (min. 90 ml) gevuld moet worden in speciale flessen. De atleten te kiezen – vergelijkbaar met de urine bekers in de Kit.

6. Het vullen van de urine

In de Probekits twee flessen, een voor elk van de A – en B-monster. De overdracht mag niet door de inspecteur!

7. De afdichting van de fles

Met een schroefdop, de flessen verzegeld zijn. Als het werkt, moet deze worden gecontroleerd door de inspecteur.

8. Test de dichtheid van de urine

Met een zogenaamde Refractometer, de controller test de urine dichtheid van het monster. De vloeistof is niet geconcentreerd genoeg, het moet opnieuw worden getest!

9. Gegevens te controleren en handtekening

Bij het sluiten van de atleet heeft hij controle over zijn persoonlijke gegevens. Dit geldt ook voor geneesmiddelen of supplementen. Dan is het monster gaat naar het laboratorium voor het testen!

Wie is verantwoordelijk?

In Duitsland, de NADA is voor de uitvoering van een uniform anti-doping systeem. De NADA is een onafhankelijk orgaan en pleit voor een schone Sport en eerlijke diensten.

ONGEVEER 8.000 INSPECTIES zijn uitgevoerd in Duitsland per jaar in de opleiding operatie, 5.000 rechtstreeks naar de wedstrijden.

NADA is gebaseerd OP de inspecteurs over de hele wereld, om te kunnen inspelen op de stage of in het buitenland, de atleet blijft reageren.

ROND de 10 MILJOEN EURO is het totale budget van de NADA voor het jaar 2016, waarvan twee miljoen gaat naar de doping laboratoria.

HET SYSTEEM van NADA wordt gefinancierd uit de middelen van de Federale overheid, de Sport, de economie en de Federale Staten.

Hamburg-harburg, 9. Maart

Geef een reactie